Først problemer med Kongeskibet – Nu udskydes velkomst på Færøerne

Først problemer med Kongeskibet – Nu udskydes velkomst på Færøerne

Først var der tekniske problemer med motorerne på Kongeskibet Dannebrog, og nu kan dronningens fly ikke lande på Færøerne, hvorfor den royale velkomst er udskudt.

Publisert Sist oppdatert
Først problemer med Kongeskibet – Nu udskydes velkomst på Færøerne

Dronning Margrethes officielle besøg på Færøerne skulle være startet torsdag formiddag, men ét uheld kommer sjældent alene, og nu er velkomstceremonien på de nordatlantiske øer udskudt. Det bekræfter Kongehuset.

I første omgang var der tekniske problemer med Kongeskibet Dannebrog, da de satte afsted mod Færøerne først på ugen, og skibet endte med at måtte trækkes tilbage til Frederikshavn af Forsvarets fregat Ivar Huitsfeldt.

Denne gang er det dog lokale vejrforhold omkring Vágar Lufthavn på Færøerne, der onsdag gjorde det svært for majestæten at lande. Derfor forventer Kongehuset ikke, at dronning Margrethe kan nå frem i tide til torsdagens program.

»Det betyder naturligvis, at der vil være ændringer i morgendagens besøgsprogram,« lød det onsdag eftermiddag fra Kongehuset til TV2, som dog fortæller, at majestæten forsøger at lande på Færøerne igen i løbet af torsdagen.

Dronning Margrethe besøger Færøerne som en del af den royale sejlsæson, men hvor regenten normalvis bor på Kongeskibet, så må hun denne gang indkvarteres på et hotel i stedet. Dannebrog ligger nemlig fortsat til kaj ved Frederikshavn.

Hvad det betyder for det videre sommertogt er endnu uvist, men dronningen mangler fortsat at besøge Grønland, Thisted og Esbjerg, inden sejlsæsonen afsluttes med en tur til Fanø 1. september.

Powered by Labrador CMS