Grønlands nye regering dropper jagten på olie

0
Arkivfoto: Jennifer Latuperisa Andresen/Unsplash

Grønlands regering Naalakkersuisut har valgt ikke at arbejde videre med forskning i olie i og omkring Grønland.

18 milliarder tønder olie. Så meget af det sorte guld vurderes der at være alene i Vestgrønlands undergrund, men alligevel har Grønlands regering valgt at droppe jagten. Det skriver mediet Ingeniøren.

“Naalakkersuisut (Grønlands regering red.) har vurderet, at de miljømæssige konsekvenser ved olieefterforskning og olieudvinding er for store. Fremtiden ligger ikke i olie. Fremtiden tilhører den vedvarende energi, og hvad det angår, har vi meget at vinde,” lyder det blandt andet fra minister for råstoffer, Naaja H. Nathanielsen til mediet.

Grønland har ifølge Ingeniøren i øjeblikke fire aktive kulbrinte-eftersøgningslicenser, som landet er forpligtet til at holde aktive, så længe licenshaverne efterforsker, men allerede nu har et af disse selskaber meldt ud, at de er parate til at tilbagelevere licenset, ligesom der ifølge regeringens beregninger ikke vil være kommerciel interesse for olieefterforskning i Grønland i fremtiden.

Det er blandt andet hensynet til det sårbare arktiske miljø, den spirende turisme og landets hovedindtægtskilde, fangst og fiskeri, der nævnes som årsager til at droppe at forsøge at finde olie.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her