Efter rekordkvartal – Maersk opkøber to logistikvirksomheder

Efter rekordkvartal – Maersk opkøber to logistikvirksomheder

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Efter rekordkvartal – Maersk opkøber to logistikvirksomheder

Efter det bedste kvartalsresultat nogensinde, har A.P. Møller – Maersk fredag opkøbt to BtoC logistikvirksomheder i USA og Europa.

Den danske gigant A.P. Møller Maersk har fredag offentliggjort opkøbet af to logistikvirksomheder til at indgå i den samlede forretning. Således er amerikanske Visible Supply Chain Management og hollandske B2C Europe Holding nu inkluderet under den lyseblå paraply.

Begge de to virksomheder er eksperter i e-handel og har ifølge avisen Børsen kostet Maersk omkring 1 milliard dollar.

Penge ser dog ikke ud til at være et problem i disse dage hos rederigiganten, der fredag ligeledes kunne løfte sløret for et rekordstort regnskab i andet kvartal, hvor forretningsdivisionen Ocean kunne notere en omsætning på hele 11 milliarder kroner, mens driftsoverskuddet for hele koncernen endte på 5 milliarder dollar.

Læs også: Maersk med rekordregnskab – Omsætter for 11 milliarder

“Jeg er tilfreds med den strategiske fremdrift og med vores evne til at generere værdi. Vi fortsætter med at forbedre Ocean-forretningen. Andelen af langsigtede kunde-kontrakter stiger i Ocean, og vi har en logistikforretning i hastig vækst samt en profitabel havneforretning,” lyder det fra administrerende direktør i A.P. Møller – Maersk A/S, Søren Skou, i en pressemeddelelse.

“De stærke pengestrømme og den ekstraordinært høje indtjening betyder, at vi kan investere yderligere, bevare momentum og udvide vores aktiviteter, også igennem opkøb og samtidig sikre attraktive afkast til vores aktionærer. Vi annoncerer således i dag opkøb af Visible SCM og B2C Europe. Begge virksomheder komplementerer vores eksisterende netværk og møder kundernes behov for logistikløsninger til e-handel,” siger Søren Skou.

Læs også: Maersk opjusterer forventningerne for 2021

Udsigten for tredje kvartal er ligeledes positiv, og direktøren forventer, at det nuværende momentum i Ocean fortsætter ind i fjerde kvartal, hvorfor forventningerne til 2021 er opjusteret til en underliggende EBITDA på 18-19,5 milliarder dollar – EBIT på 14-15,5 milliarder dollar.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS