Akut forurening af laksebrug – 460 ton laks kan være døde

Arkivfoto
Arkivfoto

Tirsdag løb 15.000 liter klor ud i en fjord i Finnmark i Norge, hvor der også er opdræt af laks. Nu frygtes op mod 460 ton laks at være døde som følge af forureningen.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Finnmark i Norge meldte tirsdag formiddag om et omfattende klorudslip på et laksebrug i Altafjorden. Sammen med brandvæsnet rykkede de hurtigt ud til anlægget, der drives af virksomheden Grieg Seafood. Det skriver mediet NRK.

Grieg Seafood fortalte allerede tirsdag formiddag, at op mod 96.000 laks – samlet over 400 tons fisk – kan være døde i ulykken, hvor man frygter, at op mod 15.000 liter klor er forsvundet ud i fjorden.

“Vi har haft en hændelse på vores slagteri, hvor fisk er døde i det ventende buranlæg. Vi forbinder det med klorlækagen, og det er vi ved at undersøge lige nu, kontaktperson i Grieg Seafood, Roger Pedersen til det norske medie.

“Nu arbejder vi på at tage hånd om de døde fisk på en ansvarlig måde, og finde ud af hvorfor lækagen er opstået,” siger han og fortæller, at klor bruges til at desinficere det vand, der bruges i produktionen.

Powered by Labrador CMS