Ny bestyrelsesformand for Hanstholm Havn

Kirsten Hede er ny bestyrelsesformand på Hanstholm Havn. Foto: Hanstholm Havn
Kirsten Hede er ny bestyrelsesformand på Hanstholm Havn.

Hanstholm Havn har valgt Kirsten Hede som ny bestyrelsesformand. Hun tager over efter Martin Vestergaard, der har været på posten siden 2014, har valgt at træde tilbage.

Publisert Sist oppdatert

Efter at have stået i spidsen for havnens bestyrelse siden 2014 – og dermed været en nøgleperson for realisering af havnens store udvidelse – har Martin Vestergaard nu valgt at træde tilbage som formand og samtidig udtræde af Hanstholm Havns bestyrelse. Til at overtage formandsposten indtræder Kirsten Hede, der har siddet i havnens bestyrelse siden 2015.

Kirsten Hede er uddannet i økonomi og programdirektør ved CBS-Executive Bestyrelsesuddannelserne og projektdirektør i Bestyrelsesforeningen. Som nytiltrådt bestyrelsesformand ser hun frem til at fortsætte sit arbejde for den bedst mulige udvikling af Hanstholm Havn, iklædt formandskasketten.

“I kraft af mit virke som medlem af havnens bestyrelse siden 2015 har jeg gennem årene opbygget et stort kendskab til Hanstholm Havn. Med den gennemførte havneudvidelse er banen nu kridtet op til en ny og meget spændende æra med store udviklingsperspektiver. Jeg vil gøre mit bedste for at bære stafetten videre efter Martin Vestergaards mangeårige indsats og sikre den bedst mulige udvikling af Hanstholm Havn,” fortæller Kirsten Hede.

“Hanstholm Havn rummer ikke alene unikke udviklingsmuligheder inden for fiskeriet, som siden indvielsen i 1967 har været omdrejningspunktet for havnen. Parallelt med fiskeriet arbejder havnen målrettet med at søsætte forretningsinitiativer inden for særligt grøn energi kombineret med meget spændende vækstperspektiver inden for blandt andet godshåndtering og akvakultur,” siger hun.

Martin Vestergaard træder tilbage som formand for Hanstholm Havns bestyrelse efter at have haft en central rolle ved roret for en imponerende havneudvidelse, som er gennemført inden for budget og i den ønskede kvalitet – og endda afleveret før tid, om end Hanstholm er kendt som værende det sted i Danmark, hvor vejrforholdene er de mest udfordrende. Her har den afgåede formands profil som civilingeniør med mere end 30 års erfaring i bygge- og anlægsbranchen været med til at sikre en yderst professionel realisering af det store havnebyggeri.

Ifølge borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard, der også er næstformand i Hanstholm Havns bestyrelse, har Martin Vestergaard udvist et stort engagement, som i nært samarbejde med den øvrige bestyrelse, Thisted Kommune og havnens ledelse har sikret en exceptionel havneudvidelse – parallelt med et centralt fokus på at sikre en driftig og fremsynet havn undervejs i byggeprocessen. Det gælder blandt andet en større udbygning af havnens køleauktionsfaciliteter, som er ibrugtaget med stor succes samt søsætning af en fremadrettet strategi for havnens videre udvikling.

Hanstholm Havn kan se tilbage på en række yderst spændende år, hvor rammerne til havnens fremtid er blevet skabt af en veludført havneudvidelse. Som afgået bestyrelsesformand kan Martin Vestergaard derfor se tilbage på en årrække, hvor han som formand siden 2014 ikke alene har været med under den forberedende planlægningsfase, men også under den treårige realiseringsfase af den store udvidelse af Hanstholm Havn.

“Hanstholm Havn har indledt en ny og meget spændende fase, som jeg er meget stolt af at have bidraget til. Fra de første tanker og streger til den imponerende udvidelse – og til vi i dag står med en havn, der er trukket i arbejdstøjet til en helt ny æra, har været en enormt spændende rejse med mange faser. Det har været interessant, men også krævende med mange store beslutninger, og derfor vælger jeg nu at stoppe på toppen for at skabe plads til nye indspark i mit liv,” siger den tidligere formand.

“Jeg ønsker Hanstholm Havn al muligt held og lykke, og jeg ser frem til at følge havnens videre udvikling her fra sidelinjen. Konturerne til en fremtid med rig udvikling og yderlig konsolidering af havnens stærke position er tegnet, og jeg er helt sikker på, at Hanstholm Havn går en meget spændende tid i møde som fortsat vækstlokomotiv i Thisted Kommune,” lyder det fra Martin Vestergaard, der nu vil gå i gang med at søge et fuldtidsjob som erstatning for sin beskæftigelse som formand for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havn arbejder målrettet med at skabe et lokalforankret energifællesskab med vedvarende energiformer og power-to-x i centrum – kombineret med en fortsat cementering af Hanstholm Havns stærke rolle som fiskerihavn og et styrket samspil mellem by og havn, herunder opførelse af et ’Fiskeriets Hus’, som yderligere vil styrke Hanstholm Havns stærke position i dansk fiskeri.

Powered by Labrador CMS