Ny fiskefabrik åbnet i Grønland – Beskæftiger 20 procent af bygden

Arkivfoto fra Grønland. Foto: Filip Gielda / Unsplash
Arkivfoto fra Grønland.

En ny hellefiskefabrik har for første gang slået dørene op i den nordgrønlandske bygd Oqaatsut, hvor den beskæftiger 20 procent af indbyggerne.

Publisert

En ny fiskefabrik i den nordgrønlandske bygd Oqaatsut har bragt stor glæde til det lokale fiskeri efter den i sidste uge slog dørene op for første gang. Det skriver det lokale medie KNR.

Hellefiskefabrik, der er ejet af Rodebay Fish, sikrer nemlig stabile arbejdspladser til bygden både nu og i fremtiden. Planen er nemlig, at fabrikken skal holde åbent året rundt.

Den lille bygd, der ligger 12 kilometer nord for Ilulissat, har blot omkring 30 indbyggere hvoraf seks har deres daglige gang på fabrikken.

“De er meget taknemmelige og glade, fordi de nu kan få arbejde i deres egen bygd,” siger fabrikschefen Knud Fleischer.

Ifølge ham skal kan fiskerne nu indhandle mellem fire og fem ton hellefisk i døgnet i fabrikken, omend det formentligt vil kræve flere hænder på fabrikken.

Bygden har tidligere huset en tilsvarende fiskefabrik – ligeledes ejet af Rodebay Fish – men den blev udkonkurreret og lukkede derfor for flere år siden. I dag står selskabet dog stærkere og har fået storfiskeriselskabet Polar Seafood ind som medejer i forretningen.

Powered by Labrador CMS