Lave bestande suspenderer MSC certificeringen for silden

Arkivfoto: Lærke Worsøe.
Arkivfoto: Lærke Worsøe.

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
77 ringbind forsvundet - Retssag mod Hjarnø Havbrug trækker ud
Foto Hanstholm Havn
Skotsk delegation på inspirationstur til nordvestjysk havn
Fiskeri i Hvide Sande Havn
Nyt i sagen om kutterdrab: Fiskere får yderligere en måned i fængslet

Lave bestande fører til suspendering af MSC certificeringen for silden i den centrale Østersø.

Dette års ICES (International Council for the Exploration of the Sea) anbefaling for silden i den centrale Østersø blev kraftig reduceret grundet lav rekruttering. Den lave bestandsvurdering medfører en suspendering af MSC (Marine Stewardship Council) certificerede fiskerier målrettet silden i den centrale Østersø.

Fiskeriet vil være suspenderet fra den 15. september 2021, og de følgende MSC certifikater vil alle være delvis berørt:

• Denmark, Estonia, Germany, Sweden Baltic herring and sprat
• Finland Baltic herring & sprat
• NZRO Gulf of Riga herring and sprat trawl fishery

Kun de dele af certifikaterne der fisker silden i den centrale Østersø vil være berørt.

“Østersøens økologi er i en dårlig tilstand, hvilket skaber store udfordringer for bæredygtigheden på lang sigt for fisk i regionen. På samme tid viser suspenderingen at MSC programmet virker,” siger Linnéa Engström, MSC Program direktør for Baltikum og Skandinavien.

Kun fiskerier, der er bæredygtige i forhold til fiskebestande, påvirkning af økosystemet og forvaltning, kan opnå og bibeholde et certifikat. Suspenderingen af den del af certifikatet som vedrører silden i den centrale Østersø, er derfor et naturligt resultat af MSC programmets måde at fungere på.

2019-årgangen af silden i den centrale Østersø, der blev vurderet til at være stærk i sidste års ICES-anbefaling, er nu vurderet til at være under gennemsnittet. Der har ikke været stærk rekruttering siden 2015, og det har resulteret i en reduktion af anbefalingen for det samlede TAC (total allowable catch) på 36procent i forhold til sidste år. Silden i den centrale Østersø er i MSC’s program defineret til at spille en central rolle i økosystemet, og med bestandens nuværende status vurderes det lige nu ikke at være bæredygtigt at fiske den. Fiskeriet er en af de største i Sverige, men men spiller også en vigtig rolle i Danmark eftersom de fleste af sildene landes i Danmark.

Bestanden af sild i den centrale Østersø er i de næste år afhængig af udviklingen af de indkommende årgange, og fremtiden for MSC certificerede fiskerier hvor silden i den centrale Østersø er inkluderet, afhænger af fiskeriernes evne til at adskille fangsten af brisling og sild, og også mellem forskellige sildebestande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november

Relaterede artikler