Talte med fiskere om sæler – Nu opfordres ministeren til at gå af

Transportminister Trine Bramsen. Foto: Steen Brogaard / Folketinget
Transportminister Trine Bramsen.

Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen talte med fiskere om sæler og gik til koncert, mens Taliban indtog Afghanistans hovedstad Kabul, og Forsvaret kæmpede med at evakuere danskere i landet.

Publisert

Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen er havnet i voldsom modvind efter Taliban har indtaget den afghanske hovedstad Kabul. Mens Forsvaret henover weekenden forsøgte at evakuere danske statsborgere i det mellemøstlige land var ministeren nemlig til flere events der ikke havde meget med den kritiske situation at gøre.

Trine Bramsen var fredag nemlig til koncert, og lørdag var hun på besøg på Ærø, hvor hun blandt andet mødte lokale fiskere til en snak om problemer med sæler i de danske farvande.

Samtidig ventede flere hundrede danske statsborgere og lokalt ansatte på at blive evakueret til Danmark fra Afghanistan, og det har nu fået flere politikere fra oppositionen til at kræve ministerens afgang.

“Jeg har svært ved at se, hvordan hun (Trine Bramsen, red.) kan fortsætte. Jeg synes, at den her måde at håndtere tingene på, vidner om, at man ikke forstår historien, og ikke har forståelse for de menneskeliv, man har ansvaret for, siger Vestres formand Jakob Ellemann-Jensen i TV-programmet ‘Lippert’ på TV2 News.

Også de Konservarives formand Søren Pape Poulsen mener, at Trine Bramsens titel som forsvarsminister bør ses efter i sømmene.

“Det siger noget om manglende dømmekraft. Om det skal have konsekvenser, må regeringens parlamentariske grundlag forholde sig til. Jeg synes da bestemt, det burde have konsekvenser,” lyder det fra partiformanden til TV2.

På et pressemøde onsdag sagde Trine Bramsen selv, at hvis hun havde vidst, hvordan situationen i Afghanistan ville udvikle sig, ville hun “have haft en anden weekend”. Hun forsikrede dog om, at hun har været fuldt involveret i evakueringsarbejdet i Kabul.

“Jeg kan sige fuldstændigt klart, at jeg har været involveret i alle beslutninger, der er truffet, og har deltaget i alle møder,” lød det fra ministeren.

Powered by Labrador CMS