Sommerferierejser i Danmark slår rekord

Sommerferierejser i Danmark slår rekord

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Sommerferierejser i Danmark slår rekord

Antallet af rejser med færge, bil og tog har slået flere rekorder i sommeren 2021.

Der er sat flere rekorder i trafikken på tværs af landet denne sommer. Det gælder både sejlruten over Kattegat, trafikken på Storebælt og antallet af solgte sommerrejsepas fra DSB.

“Coronasituationen i Danmark og resten af verden har betydet, at mange har holdt sommerferie herhjemme. Det ses tydeligt på sommerens trafiktal, hvor antallet af rejsende inden for landets grænser har sat flere rekorder. Jeg håber de mange sommerferierejser har taget danskerne til nye steder og givet gode ferieminder ikke mindst for børn og deres familier. Jeg mindes med glæde min barndoms ferier i Danmark og den viden om vores land og almene dannelse det har givet mig. Måske denne sommer betyder, at flere føler sig inspireret til at holde ferie herhjemme en gang imellem. Derfor er jeg også glad for, at et enigt Folketing har besluttet, at det også skal være muligt at købe rejsepas de kommende år,” siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Trafikken over Storebælt satte rekord i juli måned, som blev den største rejsemåned i broens historie. 1.349.545 køretøjer tog turen over broen i juli. Derudover satte broen også ny døgnrekord den 31. juli, hvor 56.291 biler krydsede bæltet på en enkelt dag.

Udover trafikale rekorder på forbindelsen mellem Fyn og Sjælland satte Molslinjens hurtigfærger mellem Jylland og Sjælland også rekord. Overfarten satte rekord med 237.819 biler på hurtigfærgerne over Kattegat i ugerne 25-31. Det er en stigning på 14,5 procent flere biler end i 2020.

Læs også: Vild trafik på Kattegat – Molslinjen sætter sommerferie-rekord

DSB tog også mange sommerrejsende med, og salget af Rejsepas kom i år op på 51.751. Ud over Rejsepasset, der gav fri rejse i al kollektiv transport i otte dage for 399 kroner, havde DSB også en sommerkampagne med billige Orangebilletter. 520.164 passagerer fik glæde af en billig Orangebillet i sommerferien, og størstedelen af dem tog turen over Storebælt.

The post Sommerferierejser i Danmark slår rekord first appeared on Maritime Direct.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS