København jagter verdensrekord for flere fisk i havnen

Biohut i vandet. Foto: By & Havn
Biohut i vandet. Foto: By & Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

En af forsvarets redningshelikoptere
Stor redningsaktion - Forsvaret leder efter forsvundet sømand
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Københavns Havn installerede i juni 50 fiskehoteller i Københavns Havn, hvilket blev det største i Nordeuropa. Nu skal verdensrekorden så tilbyen, når 50 bliver til 100.

I juni 2021 installerede By & Havn og WWF 50 fiskehoteller i Københavns Havn. Fiskehotellerne sikrer flere beskyttede levesteder for de mange fiskearter i havnen, og de første tre måneder har givet mod og lyst til mere. Installeringen af de første 50 fiskehoteller er det største i Nordeuropa, og nu skal verdensrekorden til København, når 50 bliver til 100.

De første 50 Biohuts har allerede vist en effekt, og nu er målet at bevæge sig fra at være det største Biohut-projekt i Nordeuropa til at tage den uofficielle verdensrekord i Biohuts, når 50 bliver til 100, som en del af By & Havn og WWF Verdensnaturfondens femårige partnerskab. Det sker med udgangspunkt i FN’s Verdensmål 14, Livet i Havet, der skal forbedre levestederne for fisk og øge biodiversiteten i havnen.

Virksomheden Stromma, der er Nordeuropas førende udbyder af oplevelser blandt andet i form af kanalrundfart og Hop On-Hop Off sightseeing, går forrest blandt samarbejdspartnerne og bidrager gennem installeringen af 20 Biohuts til at gøre Københavns Havn til den havn i verden med flest Biohuts. Strommas Biohuts bliver installeret allerede den 9. september på to steder i havnen – Frederiksholms Kanal og Ofelia Plads.

“Som ansvarlig virksomhed har det stor betydning for Stromma, at Københavns Havn og kanaler er rene. Derfor installerede vi allerede i 2019 to Seabins, som er en slags havskraldespande, der tilsammen opsamler knap 2 tons affald fra vandoverfladen årligt. De to Seabins er installeret i Strommas bådebro i Nyhavn. Nu er det så fiskeynglen, som vi gør en ekstra indsats for. Småfiskene inviteres indenfor i “Strommas fiskehoteller”, og vi ser frem til at intensivere forbedringen af biodiversiteten i samarbejde med WWF og By & Havn,” siger administrerende direktør Mads V. Olesen, Stromma Danmark.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
einar-jonsson-zGahmtfFMgU-unsplash
Venstre-politiker vil skyde halvdelen af sælerne i Østersøen
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS