DanPilots hårdt presset på økonomien i første halvår

DanPilots hårdt presset på økonomien i første halvår

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

DanPilots hårdt presset på økonomien i første halvår

Et hårdt marked har ramt den danske lodsvirksomhed DanPilot i første halvår af 2021, og rederiet kan notere et fald på 10,2 millioner kroner i omsætningen i forhold til samme periode sidste år.

Den danske lodsvirksomhed DanPilot er blevet hårdt ramt af dønningerne af coronapandemien. Således kan rederiet efter årets første seks måneder notere et fald på 10,2 millioner kroner i omsætningen i forhold til første halvår 2020.

Det er primært et mindre marked marked efter nedgang i skibstrafikken, der har forårsaget den økonomiske tilbagegang, og DanPilot forventer, at tendensen fortsætter ind i andet halvår af 2021.

“Første halvår af 2021 har været præget af en tid med ekstraordinært behov for hurtig omstilling i lodsvirksomheden DanPilot, hvor mindre skibstrafik har været resultatet af nedgangen i verdensøkonomien,” lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

Halvårsregnskabet afspejler dog, at DanPilot har været agile og reduceret sine omkostninger og tilpasset sig til de udefrakommende påvirkninger og nedgangen i aktiviteten, og derfor vurderer rederiet desuden, der er yderligere potentiale for at styrke konkurrenceevnen. Samtidig vedligeholder DanPilot et stort beredskab for at kunne levere lodsning hele året, døgnet rundt i alle havne.

Periodens resultat efter skat blev på 1,6 millioner kroner. Dette resultat er negativt påvirket af et fald i antallet af lodsninger, der blandt andet kommer fra et presset tankmarked, hvor en fortsat lav efterspørgsel trækker spor. Samtidigt er krydstogtmarkedet under stort pres og hele 2021-sæsonen bliver meget begrænset.

Selvom eksempelvis containermarkedet, hvor linjerederierne har høj aktivitet, har oplevet stor fremgang, udmønter denne fremgang sig ikke i, at der er flere containerskibe – de sejler ganske enkelt med flere containere ombord, når skibene lodses.

DanPilot forventer, at nedgangen i skibstrafikken og dermed økonomien fortsætter ind i andet halvår af 2021 som følge af den pressede verdensøkonomi. DanPilots forventninger til årets resultat er behæftet med stor usikkerhed som følge af den fortsatte corona-pandemi, og forventningerne til resultatet af den ordinære drift for 2021 ligger således på mellem -1 million til 4 millioner kroner efter skat.

RESULTAT OG BALANCE

  • Omsætningen udgjorde 201,3 millioner kroner, hvilket er et fald på 10,2 millioner kroner i forhold til første halvår 2020.
  • Eksterne produktionsomkostninger og andre eksterne omkostninger udgjorde 33,3 millioner kroner mod 37,1 millioner kroner i første halvår 2020.
  • Personaleomkostninger udgjorde 158,6 millioner kroner mod 167,7 millioner kroner i første halvår 2020. Reduktionen skyldes primært effektiviseringer, men også lavere aktivitet.

The post DanPilots hårdt presset på økonomien i første halvår first appeared on Maritime Direct.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS