Presset stiger – Konservative kræver ministerens afgang

Transportminister Trine Bramsen. Foto: Keld Navntoft (2019) / Forsvarsministeriet
Transportminister Trine Bramsen.

To konservative folketingsmedlemmer går i en kommentar på berlingske.dk i flæsket på forsvarsminister Trine Bramsen og kræver hendes afgang.

Publisert

Danmark fortjener en forsvarsminister, som vi kan stole på, og som står ved sit ansvar.

Sådan lyder det i en kommentar på berlingske.dk, skrevet af Konservatives udenrigsordfører Marcus Knuth og forsvarsordfører Niels Flemming Hansen.

“Det går ikke længere med Trine Bramsen som forsvarsminister,” skriver de blandt andet og fremhæver flere kritikpunkter, som ifølge dem bør koste Trine Bramsen ministerposten.

Det er blandt andet den famøse tur til Ærø, hvor ministeren deltog i vælgermøde og talte om sæler, på samme dag hvor Afghanistans hovedstad Kabul faldt i hænderne på Taliban

“Man skulle nærmest tro, at Trine Bramsen ikke forstår, hvor meget vores danske soldater og civile har ofret i Afghanistan gennem de seneste 20 år,” skriver Knuth og Hansen.

Angrebet på berlingske.dk er blot det seneste i rækken af mistillidserklæringer, der er sendt i retning af Trine Bramsen, der udover vælgermøde og sælsnak desuden har fået store hug for at få et lift frem og tilbage fra Ærø af en af marinehjemmeværnets skibe.

Selv forklarede ministeren dog, at der ikke var tale om et lift men derimod et reelt besøg i embedsøjemed.

“Jeg kommer til at besøge Hjemmeværnet og alle dele af Forsvaret. Planlægningen har jeg altså en forventning om, at ministeriet varetager. Det er ministeriets ansvar, og de har meget, meget klart sagt, at alle rammer er overholdt. Jeg har ikke været inde over,” sagde Trine Bramsen ved den lejlighed til TV2.

Men det er altså ikke nok, mener de to konservative profiler.

“Det er på tide, at et bredt flertal af partier siger tak og farvel til Trine Bramsen som forsvarsminister. Det gælder også Mette Frederiksens støttepartier. Vi har i hvert fald fået nok,” skriver Marcus Knuth og Niels Flemming Hansen.

Powered by Labrador CMS