Dansk skibsværft klar til aflevering af ny el-færge

Grotte. Foto: Facebook / Jens Kr Plougmann
Grotte.

Fanølinjens nye el-færge er klar til levering fra Hvide Sande Shipyard. Grotte, som den hedder, ventes indsat på overfarten mellem Esbjerg og Fanø i løbet af få uger.

Publisert

Elfærgen Grotte er nu klar til levering til Fanølinjen, hvor den i løbet af ganske få uger skal indsættes på ruten mellem Esbjerg og Fanø. Det oplyser Hvide Sande Shipyard på sin facebookside.

Grotte bliver ikke bare Fanølinjens men faktisk hele Molslinjens første el-drevne færge, men selvom den skal sejle på strøm, så vil den fortsat have muligheden for at sejle på almindeligt brændstof. Det sker for at sikre, at fartøjet kan navigere under alle forhold og i tilfælde af nødssituationer.

”Grotte er vores første el-færge nogensinde, og da elektrificering af vores kortere ruter er en væsentlig del af vores klima-strategi, glæder vi os til at tage hul på det kapitel,” siger Carsten Jensen, adm. direktør i Molslinjen.

Det er blot få uger siden, at en forbipasserende spottede Grotte på en prøvesejlads i Ringkøbing Fjord tæt ved Hvide Sande Shipyard. Her fik han mulighed for at se færgen, der er blevet malet udvendigt i Molslinjens kendetegnende blå farve, ligesom der er blevet suppleret med klare grønne linjer og drager.

Powered by Labrador CMS