Danske Maritime indgår partnerskab med Mercy Ships

Danske Maritime indgår partnerskab med Mercy Ships

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Danske Maritime indgår partnerskab med Mercy Ships

Danske Maritime har indgået et partnerskab med den internationale humanitære organisation Mercy Ships, som står bag driften af verdens største hospitalsskibe.

Håb og helbredelse. Det er nøgleordene for den internationale humanitære organisation Mercy Ships, hvis arbejde Danske Maritime fremover støtter. Mercy Ships står bag driften af hospitalsskibe, som de sidste 40 år har ligget til kaj i mere end 55 udviklingslande i Afrika og tilbudt gratis behandling til fattige, som ellers ikke har råd til at komme til læge eller tandlæge.

Ombord på skibet behandles både børn og voksne for lidelser og sygdomme, der er livstruende, eller som giver alvorlige gener og påvirker livskvaliteten og muligheden for at klare sig i samfundet. Organisationen drives af donationer og frivillige kræfter, og Christian Sophus Ehlers, der er direktør hos Mercy Ships Danmark, glæder sig over at byde velkommen til Danske Maritime som ny partner:

”Vi er meget taknemmelige for den opbakning til vores arbejde, som samarbejdet med Danske Maritime er udtryk for. Det er frivillige læger, kirurger, navigatører, maskinmestre, køkkenmedhjælpere og mange andre faggrupper, der bemander vores hospitalsskibe og sågar selv betaler for deres ophold ombord. Samarbejdet med Danske Maritime er en vigtig anerkendelse af deres store indsats med at afhjælpe nød og bringe håb og helbredelse i den fattigste del af verden, ” siger Christian Sophus Ehlers.

Udover arbejdet ombord på skibet, som er fuldt udstyret som hospital, gøres der samtidig en stor indsats for at undervise lokalt sundhedspersonale, så disse lærer at håndtere flere ting selv. Også når skibet er sejlet videre til en ny destination.

Flere af Danske Maritimes medlemmer bakker ligeledes op om Mercy Ships. Man Energy Solutions, C.C. Jensen, OSK Group og Desmi bidrager alle til arbejdet gennem partnerskaber og ved at sponsorere produkter til skibene, og inden længe kommer Mercy Ships til at kunne skrue op for aktiviteterne med købet af et helt nyt og topmoderne skib.

Men arbejdet på det ældste hospitalsskib, Africa Mercy, fortsætter også, og fra det går der en tråd direkte tilbage til Danmark. Skibet er nemlig den tidligere storebæltsfærge Dronning Ingrid, som blev bygget på et dansk værft, og som altså en årrække senere fik helt nyt liv som hospitalsskib.

”Partnerskabet mellem Danske Maritime og Mercy Ships Danmark er en fantastisk mulighed for at fortælle den historie, og vi har som humanitær organisation selvfølgelig brug for at skabe synlighed om vores arbejde på hospitalsskibene. Opbakningen fra Danske Maritime og vores øvrige partnere betyder, at vi kan tilbyde endnu flere fattige patienter gratis operationer. Ved at give livsforandrende operationer til fattige mennesker, får de muligheden for at blive selvforsørgende og i det hele taget få et værdigt liv,” siger Christian Sophus Ehlers.

Læs også: Se videoen – Verdens største hospitalsskib sejler gratis gennem Suez

Mercy Ships er derfor meget interesserede i flere maritime partnerskaber, og hos Danske Maritime er adm. direktør Jenny Braat ikke i tvivl om, at netop dette partnerskab om noget giver mening.

”Vi taler jo meget om FN’s verdensmål og om, hvordan vi som branche gerne vil være med til at gøre en forskel på mange forskellige måder. Det arbejde, som Mercy Ships leverer, gør en kæmpe forskel, og jeg glæder mig over, at de nu får mulighed for at hjælpe endnu flere. Det vil vi hos Danske Maritime meget gerne bakke op om, og historien om, hvordan en dansk færge endte som flydende hospital, er jo bare en fin, ekstra detalje. Som maritim industri kan vi hjælpe på flere forskellige måder, og dykker man ned i nogle af alle de historier, der gemmer sig bag arbejdet, og ser på, hvilken kæmpe forskel en operation kan gøre, så bliver man helt varm om hjertet. Så vi er glade for det nye partnerskab,” siger Jenny Braat.

The post Danske Maritime indgår partnerskab med Mercy Ships first appeared on Maritime Direct.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS