Vækstpulje giver 13 millioner til nationale projekter

Vækstpulje giver 13 millioner til nationale projekter

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Norlys Vækstpulje har gennemført årets anden uddelingsrunde, hvor 171 projekter og initiativer samlet har modtaget 13 millioner kroner.

Norlys Vækstpulje uddeler hvert år 50 millioner kroner til projekter og initiativer, der kommer energi- og telekoncernen Norlys’ godt 735.000 andelshavere til gavn i den såkaldte ejergeografi – altså i det jyske, hvor andelshaverne bor. Samtidig bakker vækstpuljen også gerne op om initiativer uden for området, hvis de fremmer digitalisering og grøn omstilling i et bredere perspektiv.

“Vi har hidtil ikke modtaget så mange ansøgninger fra projekter uden for vores område, som matcher vores ambition om at understøtte den grønne og digitale udvikling. I den seneste runde har vi haft tre spændende projekter, som absolut har potentiale til at gøre en forskel på flere niveauer. Derfor er godt 400.000 kroner af vækstpuljens midler denne gang gået til dem,” siger Jens Erik Platz, som er bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.

Udvikling i vindmølleindustrien og bæredygtigt friluftsliv
Iværksættervirksomheden Reblade i Bjerringbro udvikler en reparationsdrone, som kan reparere en vindmølle på kun 90 minutter. Det er dermed den første løsning, der kan nå mere end én vindmølle på en enkelt dag og kan være en game-changer på hele markedet for forkantsreparation. Projektet har allerede fået midler til udviklingen af den første prototype hos Innobooster, og 60.000 kroner fra Norlys Vækstpulje skal støtte virksomhedens patentansøgning og dermed sikre de immaterielle rettigheder til teknologien.

Kitex i Roskilde udvikler en ny portabel vindmølle med fokus på pris, tilgængelighed og lavt støjniveau, så den bliver attraktiv for en lang række af brugere og eksempelvis vil kunne sikre strøm til huse uden for elnettet, vandre- eller campingture. Iværksættervirksomheden har arbejdet på vindmøllen gennem det sidste år og har nu udviklet og bygget fem prototyper. Næste skridt er at arbejde på møllens driftssikkerhed, og 250.000 kroner fra Norlys Vækstpulje skal bringe den til et stadie, hvor virksomheden kan få investorer med ombord.

Med 92.000 kroner fra Norlys Vækstpulje vil virksomheden INDU Nordic fra Søborg færdigudvikle et nyt batteridrevet og bæredygtigt system til at lave mad i naturen uden brug af gas og sprit. Målet er at gøre det nemt for alle at komme ud og nyde naturen uden at være nødt til at bruge kul, gas eller sprit for at tilberede mad. Kogeren INDU Stove har et langt lavere klimaaftryk end konkurrerende kogere og er samtidig billigere efter at have været brugt 20 gange.

The post Vækstpulje giver 13 millioner til nationale projekter first appeared on Maritime Direct.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS