Mystisk skib skaber undren i Kerteminde – Hvad laver det?

A542 Fyrholm. Foto: Lars Bøgh Vinther / Forsvars Galleriet
A542 Fyrholm.

Et rødt skib har de seneste uger bevæget sig op og ned ad Kertemindes kyst til stor undren for flere fynboere.

Publisert Sist oppdatert

“Skibet har i flere uger sejlet frem og tilbage. Hvad filan laver det?” Sådan lyder det fra en af Fyens Stiftstidende læsere Knud Rasmussen.

Et rødt skib har de seneste uger skabt stor undren blandt flere fynboere. Skibet har hver dag sejlet frem og tilbage mellem Kerteminde og Hindsholm i løbet af dagen, inden det slutter dagen af ved at lægge til havn i Kerteminde.

Men svaret et langt fra så mystisk endda. Den røde farve til trods er skibet – Eller Fyrholm som det retteligt hedder – nemlig et af Forsvarets skibe, der har til opgave at sørge for, at skibene i danske farvande har opdaterede søkort at navigere efter.

Fyrholm blev taget i brug i 2006 og er rødt som en sikkerhedsforanstaltning, der skal sørge for, at det bliver set af andre skibe.

Forsvarets fartøj sejler således rundt og måler dybden på havbunden, og lige nu er turen altså kommet til farvandet mellem Fyn og Langeland ned til Svendborgsund. Samtidig sejler Fyrholms makkerskib Birkholm faktisk lige nu rundt ved Nyborg, hvor det udfører samme opgave.

Opmålingerne af havbunden er noget, de to skibe gør hvert år forskellige steder i Danmark, fortæller chef for søopmåling i Danmark, Lars Hansen, til Fyens Stiftstidende. Han forventer, at målingerne er færdige i starten af oktober.

Sidst området blev målt, var i 1984, så med teknologien i dag, forventer Lars Hansen en mere præcis måling.

Powered by Labrador CMS