Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.

Arkivfoto: Frederikshavn Havn
Arkivfoto: Frederikshavn Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Fire på stribe
Fiskerne siger nej til kamera-overvågning
Christiansoefarten
Christiansø-færge håber også på gratis sommersejlads
gitte henning ny
Rederiet Gitte Henning går helt ”grønt” med nybygning

Biogasproducenten Nature Energy har indgået en aftale med Makeen Energy om at opføre Danmarks første anlæg til at producere flydende biogas i Frederikshavn.

Selvom den danske produktion af biogas er rekordhøj, er der indtil nu ikke blevet produceret biogas i flydende form herhjemme.

Men det bliver nu ændret. For Nature Energy, der er Danmarks største biogasproducent, vil i samarbejde med Makeen Energy, der er specialister i udvikling af udstyr og projekter indenfor nedkølede gasser, opføre et såkaldt LBG-anlæg ved havnen i Frederikshavn, der skal producere flydende biogas, som blandt andet kan bruges til færger og lastvogne.

Sammen har de to virksomheder oprettet et fælles selskab bag projektet, som har fået navnet Nordic Liquefaction (NORDLIQ).

“Det nye anlæg bliver det første af sin slags i Danmark, når det forventes at stå færdigbygget i midten af 2023. Det markerer derfor også et helt nyt kapitel for den grønne omstilling herhjemme, fordi det nu vil blive muligt for færger og lastvogne at tanke et grønt brændstof i form af flydende biogas på dansk jord,” siger administrerende direktør hos Nature Energy, Ole Hvelplund.

CCO hos Makeen Energy, Bo Larsen, ser frem til at realisere NORDLIQ-projektet, som kommer til at levere den første flydende biogas i Danmark.

“Flydende biogas bliver en vigtig del af fremtidens grønne brændstoffer, og derfor er vi stolte over at være med i dette projekt sammen med Nature Energy, som vil skabe nye veje til at sikre en effektiv grøn omstilling i transporten,” siger han.

Også administrerende direktør i Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, er meget glad for placeringen af NORDLIQ.

“Vi er både glade for og stolte over, at NORDLIQ har valgt at placere deres anlæg i Frederikshavn. Det understreger vores strategisk vigtige placering mellem sejlruten ind i Østersøen og motorvejsnettet, og er med til at styrke Frederikshavn Havns position som et grønt knudepunkt,” siger han.

NORDLIQ forventer, at byggeriet af LBG-anlægget forventes at kunne begynde senere i år, når byggetilladelsen er på plads.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Foto Visit Greenland Unsplash
Rusland presser på - Vil samarbejde med Grønland om fiskeri
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
gitte henning ny
Rederiet Gitte Henning går helt ”grønt” med nybygning

RELATED POSTS