Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island

Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island

Under overskriften ”Green Energy Solutions – the New Nordic Noir” besøger H.K.H. Kronprinsen, udenrigsminister Jeppe Kofod og 11 danske virksomheder og erhvervsorganisationer den 12. og 13. oktober Island for at styrke det dansk-islandske handelssamarbejde på den grønne omstilling.

Besøget i Island er det første fysiske erhvervsfremstød med deltagelse fra Kronprinsen siden Covid-19 pandemien og skal først og fremmest styrke det kommercielle samarbejde om fremtidens grønne energiløsninger mellem Island og Danmark.

”Der er brug for handling fra både politikere og virksomheder, hvis vi skal nå vores klimamål. Med det her erhvervsfremstød håber vi at åbne døre for grønne danske virksomheder på det islandske marked og styrke samarbejdet om udviklingen af nye løsninger. Det vil gavne både klimaet og dansk eksport og kan forhåbentlig være med til at skabe flere arbejdspladser,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Både Danmark og Island har høje ambitioner for den grønne omstilling. Danmark sigter mod CO2-reduktion på 70 procent inden 2030 og en afvikling af fossile brændstoffer inden 2050, mens Islands målsætning er en CO2-reduktion på 55 procent i 2030 og CO2-neutralitet i 2040. Udviklingen af nye grønne løsninger vurderes at være afgørende for realiseringen af klimamålene.

Læs også: Varme billeder – Kronprinsen stak til søs med Red Barnet

Foruden Kronprinsen, udenrigsministeren og den danske erhvervsdelegation ventes Islands præsident, en række islandske ministre samt udvalgte islandske virksomheder og erhvervsorganisationer at deltage i erhvervsfremstødets program.

Følgende danske virksomheder og organisationer deltager i erhvervsdelegationen: Vestas, Siemens Gamesa, Haldor Topsøe, Hitachi ABB Power Grids Denmark, Copenhagen Infrastructure Partners, Kamstrup, NKT, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, Per Aarsleff, Nukissiorfiit og State of Green.

The post Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island first appeared on Maritime Direct.

(Visited 8 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS