Efter spionageanklage – Hanstholm Havn skal betale erstatning

Foto: Hanstholm Havn

Hanstholm Havn skal betale 50.000 kroner i erstatning til den tidligere salgschef Steen Hintze for at have anklaget ham for industrispionage.

Publisert Sist oppdatert

Hanstholm Havn og den tidligere salgschef Steen Hintze har indgået forlig i sagen om påstået industrispionage mod havnen og efterfølgende bortvisning af Steen Hintze. Det oplyser Djøf i en pressemeddelelse.

Steen Hintze opsagde sin stilling i Hanstholm i starten af året efter kun en måneds ansættelse, og fortsatte direkte videre til et job i Hirtshals Havn. Det fik Hanstholm Havn til at beskylde Steen Hintze for industrispionage.

Nu erkender Hanstholm Havn i følge en pressemeddelelse fra Djøf, som har repræsenteret Steen Hintze i sagen, at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af Steen Hintze.

Havnen har derfor indvilget i at udbetale en godtgørelse for uberettiget bortvisning og 50.000 kr. i erstatning. Derudover betaler Hanstholm Havn en bod til Djøf på 5.000 kroner for brud på overenskomsten

Sagen om brud på lov om forretningshemmeligheder og industrispionage er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. Anklagemyndigheden har afvist at rejse sag mod Steen Hintze i forbindelse med hans jobskifte fra Hanstholm Havn.

“Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget, jeg aldrig har gjort. Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed – underlagt af forvaltningslovens regler – agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, overenskomsten for ansættelsesforholdet og de almindelige arbejdsretlige og forvaltningsmæssige regler,” udtaler Steen Hintze i pressemeddelelsen.

“Jeg er glad og tilfreds med, at Hanstholm Havn nu må erkende, at alle anklager var grundløse, hvilket har udmøntet sig i et forlig. Nu kan jeg lægge sagen bag mig og fokusere på mit nuværende job,” siger han.

Powered by Labrador CMS