Stor begejstring over udsigt til LBG-anlæg i Frederikshavn

Frederikshavn har tidligere måtte tage imod russiske skibe. Arkivfoto: Frederikshavn Havn
Frederikshavn har tidligere måtte tage imod russiske skibe.

Flere store aktører glæder sig over udsigten til Danmarks første LBG-anlæg, der får adresse på havnen i Frederikshavn.

Publisert

Biogasproducenten Nature Energy har indgået en aftale med Makeen Energy om at opføre Danmarks første anlæg til at producere flydende biogas i Frederikshavn.

Sammen har de to virksomheder oprettet et fælles selskab bag projektet, som har fået navnet Nordic Liquefaction (NORDLIQ).

Mellem 60.000 og 100.000 skibe passerer hvert år tæt på Frederikshavn Havn, og en af de mulige aftagere af den flydende gas vil være Bunker One, som i samarbejde med NORDLIQ vil medvirke til salg og markedsføring til shippingindustrien.

“I Bunker One er vi ekstremt stolte over at have fået muligheden for at tilbyde den maritime sektor et danskproduceret produkt, som vi ser en større efterspørgsel på end nogensinde før,” siger CEO i Bunker One, Peter Zachariassen.

Samsø Rederi har i dag en færge, der sejler på fossil flydende naturgas, der bliver fragtet til Danmark fra Holland, og færgerederiet ser ligeledes frem til muligheden for at kunne fylde flydende biogas i tanken.

“En mere bæredygtig færgedrift er et afgørende fokusområde for Samsø Rederi, og nu kan vi snart gå skridtet videre og sejle på danskproduceret, flydende biogas. Det, synes vi, er interessant, og derfor forventer vi også at omstille til flydende biogas, når det kommende LBG-anlæg er opført,” siger Carsten Kruse, færgedirektør i Samsø Rederi.

Brændstoffirmaet Q8 leverer allerede flydende naturgas (LNG) til Samsø Rederi, og Q8’s head of fleet & IDS, Gert Thomasen, ser et stort potentiale i danskproduceret, flydende biogas, der bl.a. vil kunne bruges på selskabets kommende tankanlæg i Padborg, der som det første i Danmark vil servicere den tunge transport med flydende gas.

NORDLIQ forventer, at byggeriet af LBG-anlægget forventes at kunne begynde senere i år, når byggetilladelsen er på plads.

Powered by Labrador CMS