Stor brand raserer jernskrot-virksomhed

Foto: Rigspolitiet

En stor brand med 10 meter høje flammer raserede onsdag aften genvindingsvirksomheden Stena Recycling på Miljøvej i Herning.

Publisert

Det er fortsat uvist, hvordan en stor bunke med metalskrot endte med at stå i flammer, men sikkert er det, at det kunne være gået helt galt, da en stor brand med 10 meter høje flammer onsdag aften raserede genvindingsvirksomheden Stena Recycling på Miljøvej i Herning.

Det var en vagt fra et sikkerhedsfirma, der opdagede branden på videoovervågning af stedet, og det tog i alt 25 personer fra brandvæsenet og Beredskabsstyrelsen det meste af natten på at få slukket branden, der var opstået i en bunke med metalaffald bestående af blandt andet aluminium, magnesium og andre letmetaller.

Selv om brandfolkene havde kontrol over flammerne, så tog slukningsarbejdet lang tid, og der kom store røgskyer fra branden. Heldigvis ligger virksomheden afsides i Herning, og der var således ikke behov for at evakuere beboere i nærheden.

Stena Recycling er, som navnet antyder, i familie med det svenske rederi Stena Line. De to virksomheder blev startet af Steen Allan Olsson i Göteborg i 1939, men blev i 1972 opdelt i to.

I dag har Stena Recycling et stort og stadigt voksende udvalg af genvindingsydelser.

Powered by Labrador CMS