Dansk logistikoperatør udvider i Norge

Dansk logistikoperatør udvider i Norge

Den danske logistikoperatør Freja Transport & Logistics A/S køber 80 procent af norske Thoresen Transport A/S.

Publisert Sist oppdatert
Dansk logistikoperatør udvider i Norge

Den danske logistikoperatør Freja Transport & Logistics A/S, der er en del af den internationale koncern United Shipping & Trading Company, har købt 80 procent af den Thoresen Transport A/S. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Freja styrker dermed koncernens position som en af de førende på det nordiske transportmarked.

Thoresen Transport har haft en positiv udvikling igennem mange år og er anerkendt for sin gode kundeservice og høje kvalitet i leverancerne. I indeværende regnskabsår forventes en omsætning på minimum 135 millioner norske kroner.

”Vi har længe holdt udkig efter den rette partner, og da muligheden opstod for at erhverve majoriteten i Thoresen Transport, var det en forholdsvis nem beslutning. Med dette køb får vi mulighed for at give vores kunder en endnu bedre service gennem en bredere portefølje. Der er ingen tvivl om, at deres kundesegmenter passer perfekt ind i Frejanorske forretning,” siger Ulrik Rasmussen, Group CEO i Freja Transport & Logistics Holding A/S.

Thoresen Transport er et veletableret transport- og speditionsfirma i Larvik, som blev grundlagt i 1982 af nuværende ejer og grundlægger Lars Thoresen og hans bror Knut Thoresen. Virksomheden har i dag 25 velkvalificerede medarbejdere inden for områder som national og international transport, containertransport og told/spedition.

Efter opkøbet fortsætter Lars Thoresen som leder af Thoresen Transport, som fortsat vil have kontor, lager- og terminalfaciliteter på sin nuværende centrale placering på Larvik Havn.

”Siden vi grundlagde selskabet, har det været vores ambition at skabe vækst og udvide vores forretningsområder. Jeg er meget stolt og glad for, at Thoresen Transport fremover bliver en del af Freja, som vi har samarbejdet med igennem de seneste 9 år i Vestfold, Buskerud og Telemark. Vi har derfor fuld tillid til, at den nuværende kultur og de stærke værdier, som har præget virksomheden, vil blive videreført, selvom der kommer en ny hovedaktionær,” siger Lars Thoresen, nuværende ejer i Thoresen Transport.

Hos Freja Transport & Logistics ser man frem til det nye samarbejde og understreger, at vækstambitionerne ikke er indfriet med dette opkøb.

”Vi søger hele tiden efter gode veldrevne virksomheder, som har samme værdigrundlag som os, og som dermed kan hjælpe os til at indfri vores langsigtede målsætning. Derfor er dette køb en naturlig udvikling for Freja og vores vækststrategi,” siger Ulrik Rasmussen.

Lars Thoresen vil fortsat beholde de resterende 20 procent af aktierne i Thoresen Transport, ligesom virksomheden ligeledes fastholder navnet Thoresen Transport A/S.

Aftalen er betinget af en godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder, og ingen af virksomhederne har ønsket at oplyse salgsprisen.

The post Dansk logistikoperatør udvider i Norge first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS