Stigende mængder kokain ankommer med containerskibe til EU

Stigende mængder kokain ankommer med containerskibe til EU

Coronapandemien er skyld i en markant stigning i mængderne af narkotika, der bliver smuglet ind i Europa via containerskibe. Det oplyser forsikringsselskabet Skuld.

Publisert Sist oppdatert
Stigende mængder kokain ankommer med containerskibe til EU

Der er en markant stigning i mængderne af narkotika, der bliver smuglet ind i Europa via containerskibe. Sådan advarer forsikringsselskabet Skuld ifølge mediet TradeWinds efter offentliggørelsen af en ny rapport fra FN’s kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC).

Det er særligt kokain, der bliver fundet i de større europæiske containerhavne som Antwerpen, Rotterdam, Hamborg og Valencia, og ifølge forsikringsselskabet skyldes forøgelsen coronapandemien.

Hvor smuglerne tidligere har brugt lufttransport til smugling af narkotika, så har den reducerede lufttrafik under pandemien ført til en stigning i mængden af narko smuglet til søs, hvor det altså især er gået ud over containerskibe.

Skulle det ske, at et containerskib bliver snuppet i tolden med de illegale varer, så kan det blive en særdeles dyr fornøjelse for rederiet.

Der kan nemlig opstå forsinkelser på grund undersøgelser foretaget af myndighederne, som kan tage tid og føre til tab af leje og følgeskader fra fragtinteresser, ligesom skibet kan blive pålagt en betydelig bøde, eller et fartøj kan blive truet med konfiskation, lyder det fra Skuld-chef Ruby Hassan.

The post Stigende mængder kokain ankommer med containerskibe til EU first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS