EU afviser ikke mulighed for kompensation til danske fiskere

Arkivfoto: Danmarks Fiskeriforening

Reglerne om statsstøtte står ikke i vejen for, at Danmark kan udbetale kompensation for mistede fiskekvoter i forbindelse med Brexit.

Publisert

EU-reglerne om statsstøtte står ikke i vejen for, at Danmark kan udbetale kompensation for mistede fiskekvoter i forbindelse med Brexit. Det oplyser EU-kommissionen til TV MidtVest.

Det har ellers været den helt store knast efter Brexit-aftalen med Storbritanien blev indgået. Her fik Danmark tildelt 1,1 milliarder kroner i kompensation for mistede fiskekvoter, men hvis pengene blev sendt videre til fiskerne, var der tvivl om, hvorvidt udbetalingen ville være imod EU-reglerne om statsstøtte.

Men det er det altså ikke, lyder det nu fra EU-Kommissionens presseafdeling. Til TV-stationen skriver de nemlig, at kommissionen principielt godt kan godkende en kompensationsordning for tabte kvoter, hvis ellers alle dele af den fælles fiskeripolitik overholdes. Altså spænder reglerne om statsstøtte principielt ikke længere ben for fiskernes kompensation.

“Efter flere måneders intenst arbejde, også fra Søren Gade, der sidder i Europa-Parlamentet og mange andre, der ser det ud som om, at det lysner lidt. Vi er overhovedet ikke i mål endnu, men det ser ud som om, at langt om længe kan vi få lov til at kompensere mere direkte på de tabte kvoter,” siger fiskeriminister Rasmus Prehn til TV Midtvest.

Netop Søren Gade (V), er medlem af Europaparlamentet og desuden næstformand i parlamentets Fiskeriudvalg, , og den danske politiker i EU har, siden Brexit blev en realitet, kæmpet for, at fiskerne kan få del i de 1,1 milliarder kroner, som EU har tildelt Danmark som kompensation for mistede de kvoter.

Spørgsmålet om fordelingen af kompensationen skal nu besluttes af de danske politikere. Derfor har fiskeriministeren indkaldt Folketingets partier til et møde efter nytår.

Powered by Labrador CMS