Esvagt Cantana-besætning donerer søfartspris til Hjerteforeningen

Esvagt Cantana-besætning donerer søfartspris til Hjerteforeningen

Besætningen på skibet Esvagt Cantana modtog Søfartsprisen på 25.000 kroner for at yde utrættelig førstehjælp til en kollega, der faldt om med hjertestop. Nu doneres beløbet til Hjerteforeningen.

Publisert Sist oppdatert
Esvagt Cantana-besætning donerer søfartspris til Hjerteforeningen

Efter 104 minutters uafbrudt hjertemassage fik besætningen ombord på Esvagt Cantana endelig liv i deres 19-årige kollega Asbjørn Morell, da den unge sømand var sunket livløs sammen med hjertestop.

Redningsaktionen den aprilaften midt på Nordsøen fik en lykkelig udgang – Asbjørn Morell er fuldt ud rask og sødygtig igen.

Indsatsen fra besætningen har fået stor opmærksomhed, blandt andet fra Danske Rederier, som tildelte Søfartsprisen 2021 på 25.000 kroner til besætningen på Esvagt Cantana for indsatsen. Nu har besætningen valgt at give beløbet videre til en sag, der bogstaveligt talt står deres hjerte nær; de 25.000 kroner er doneret til Hjerteforeningen.

”Vi var svært enige om, at det var det helt rigtige formål for pengene”, siger skipper Jan Ole Kristensen, som havde vagten på broen den aften, Asbjørn fald omkuld.

Anne Kaltoft, der er administrerende direktør i Hjerteforeningen, er meget glad for donationen.

”Da jeg første gang hørte om besætningens store mod og beslutsomhed, var jeg meget imponeret. Det vidner om, hvor vigtigt det er at kunne hjertelungeredning og ikke give op. Derfor gør det mig også enormt stolt, at besætningen har valgt at donere Søfartsprisen til os i Hjerteforeningen. I Hjerteforeningen kæmper vi hver dag for en akutindsats af høj kvalitet og for at sikre, at flest muligt kan stå klar og være med til at redde liv, hvis uheldet skulle være ude. Det arbejde skal pengene blandt andet være med til at videreføre,” siger Anne Kaltoft.

Fra Esvagts side udtrykker DCEO, Kristian Ole Jakobsen, at man som selskab er særdeles stolte af at have så dygtige og topprofessionelle kolleger.

The post Esvagt Cantana-besætning donerer søfartspris til Hjerteforeningen first appeared on Maritime Direct.

Skipper Jan Ole Kristensen og besætningen på ’Esvagt Cantana’ har valgt at donere de 25.000 kroner, som fulgte med Søfartsprisen 2021, videre til Hjerteforeningen. Besætningen fik prisen for at give hjertemassage til en kollega i 104 minutter.
Powered by Labrador CMS