Udflytning skal styrke international maritim servicehub

Udflytning skal styrke international maritim servicehub

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

En af forsvarets redningshelikoptere
Stor redningsaktion - Forsvaret leder efter forsvundet sømand
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Udflytning skal styrke international maritim servicehub

Den maritime servicehub Kongsberg, der servicerer flere af verdens største rederier, har netop indgået en aftale med Port of Aalborg om opførelsen af en over 1.700 kvadratmeter stor lagerhal i Aalborg Øst.

Gennem de seneste årtier har havnefronten ved Aalborgs midtby gennemgået en markant transformation, hvor industrien i vid udstrækning har forladt området og fundet nye udviklingsmuligheder – blandt andet på Østhavnen i Aalborg Øst, hvor Port of Aalborg driver erhvervspark.

En af virksomhederne, der er rykket fra midtbyen, er den internationale, maritime servicehub, Kongsberg, der i 2019 etablerede et nyt kontordomicil og værksted i Port of Aalborgs erhvervsområde. Virksomhedens lager forblev dog i det centrale Aalborg, men også det er snart fortid.

Kongsberg har nemlig indgået en aftale med Port of Aalborg om leje af 1.100 kvadratmeter lagerplads i en nyopført lagerhal på 1.755 kvadratmeter, der opføres i umiddelbar forlængelse af virksomhedens eksisterende kontorbygning og værksted.

“Selvom vi ikke får flere kvadratmeter end i dag, er det alligevel forbundet med stor værdi, at vi snart flytter ind i en ny lagerhal. Lagerhallen ligger klos op ad vores eksisterende faciliteter i området, og dermed sparer vi både penge, mandetimer og transport. Så selvom vi også afsøgte andre muligheder, var det ideelt for vores logistiske setup at placere lageret netop her,” lyder det fra Managing Director hos Kongsberg, Peter Studsbjerg.

Norske Kongsberg opkøbte i 2018 Rolls-Royce Commercial Marine og dermed også servicehubben i Aalborg. Aktiviteterne er dog forblevet de samme, og i dag servicerer afdelingen Kongsberg-produkter for flere af verdens største rederier, og derfor har man behov for rigeligt med lagerplads til både værktøj og reservedele.

“Vi servicerer eksempelvis propeller til de helt store skibe og lystyachts, og det kræver plads, når de skal skilles ad og repareres. Så vi har med andre ord brug for masser af hyldeplads,” lyder det fra Peter Studsbjerg.

Placeringen på Østhavnen er dog ikke kun lig med effektivisering af Kongsbergs forretning. Allerede med etableringen af kontordomicilet i 2019 fulgte nemlig øget netværk og samarbejde med flere virksomheder i området.

“Vi bruger i høj grad andre virksomheder i området. Efter vi har etableret os på havnen, har vi eksempelvis fået et tæt samarbejde med blandt andre Maskinfabrikken Fuglsang, som vi bruger til underleverandør på specialværktøj samt i forbindelse med opgaver, der er for store til vores egen maskinpark. Så der er med andre ord flere gevinster ved lokationen,” siger Peter Studsbjerg.

Hos Port of Aalborg er man glade for det udvidede samarbejde med Kongsberg.

“Det er vores rolle at facilitere rammer for, at virksomheder kan vækste og udvikle sig samt ikke mindst samarbejde med hinanden til fælles fordel. Her er Kongsberg et super godt eksempel, og vi er glade for, at vi nu udvider vores samarbejde med et spritnyt lagerbyggeri,” siger Commercial Manager, Real Estate, Jeppe Faber.

Opførelsen af den nye lagerhal forventes færdig i december i år.

The post Udflytning skal styrke international maritim servicehub first appeared on Maritime Direct.

(Visited 15 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
einar-jonsson-zGahmtfFMgU-unsplash
Venstre-politiker vil skyde halvdelen af sælerne i Østersøen
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS