Køl og frost flytter til Aarhus

Køl og frost flytter til Aarhus

Det grønlandske rederi Royal Arctic Line har hidtil haft indlevering af LCL køle- og frysestykgods i Aalborg, men nu flytter rederiet den aktivitet til Aarhus havn

Publisert Sist oppdatert
Køl og frost flytter til Aarhus

Således vil den første afgang fra Aarhus havn med køle- og frysestykgods ske med containerskibet ”Tukuma” fredag den 29. oktober, hvor det sejler mod Nuuk via Thorshavn og Reykjavik.

Skiftet fra Aalborg til Aarhus sker, fordi Royal Arctic Line med det nye set-up kan reducere transporttiden for kølevarer med hele to dage, hvilket betyder, at der kommer friskere fødevarer til både Island, Færøerne og Grønland.

Royal Arctic Line har indledt et samarbejde med Frode Laursen A/S i Hørning og Agri-Norcold A/S i Tilst, og det betyder at godset fremover skal afleveres hos de to virksomheder, som vil sørge for at få det afskibet fra Aarhus havn.

I 2019 underskrev Royal Arctic Line og Aarhus Havn en samarbejdsaftale, der er udtryk for et ønske om at gøre det lettere for Grønland at handle med resten af verden. Det samarbejde bliver stille og roligt udbygget – og det seneste tiltag er således indlevering af køle- og frysestykgods i Aarhus.

The post Køl og frost flytter til Aarhus first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS