Skal lagre al dansk CO2 i tidligere Nordsø-felt

Skal lagre al dansk CO2 i tidligere Nordsø-felt

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

En af forsvarets redningshelikoptere
Stor redningsaktion - Forsvaret leder efter forsvundet sømand
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Skal lagre al dansk CO2 i tidligere Nordsø-felt

Maersk Drilling er udnævnt til foretrukken entreprenør for det danske offshore CCS-projekt, Greensand, der skal lagre 8 millioner tons CO2 om året i den danske del af Nordsøen i det tidligere oliefelt Nini West.

Greensand betegnes som det mest modne CO2-opsamlings- og opbevaringsprojekt inden for dansk jurisdiktion og skal udvikle ​​kapacitet til permanent at lagre op til 8 millioner tons CO2 om året fra 2030. Derved tegner det sig potentielt for al den CO2 -lagring, der foreslås i det danske klimaprogram fra 2020. CO2 vil blive fanget på land og transporteret til søs for så at blive injiceret i udgåede olie- og gasreservoirer under den danske del af Nordsøen.

I forlængelse af sit tilsagn om at deltage i fase 2 af Greensands offshore CO2-bevaringsprojekt, har Maersk Drilling indgået en rammeaftale med Nini Joint Venture, der drives af INEOS Oil & Gas Denmark og Wintershall Dea, som dækker levering af borerigge til projektet offshore Danmark. Aftalen bekræfter, at Maersk Drilling er den foretrukne entreprenør med ret til alt boreriggerarbejde, der er involveret i Project Greensand på markedsrentebetingelser frem til udgangen af ​​2027.

I fase 1 i Greensand demonstrerede de fire første konsortium partnere, herunder Maersk Drilling, den konceptuelle gennemførlighed af at udvikle et offshore CO2 -lagringssted på Nini West-feltet. Denne vurdering blev uafhængigt certificeret af -klassifikationsselskabet DNV. Efter den vellykkede gennemførelse af fase 1 blev Greensand fase 2 annonceret i august 2021, der nu involverer et udvidet konsortium med 29 virksomheder, forskningsinstitutter og universiteter, der repræsenterer alle dele af den potentielle værdikæde for CO2-opsamling og -lagring.

I fase 2 går projektet ind i pilotfasen, hvor den første injektionstest på stedet forventes at starte offshore i slutningen af ​​2022, hvis den nødvendige hjælp til udførelse af piloten ydes via Danmarks Energiteknologiudviklings- og demonstrationsprogram. Målet er at have de første fuldt operationelle injektionsbrønde med en årlig indsprøjtningskapacitet på 0,5-1,5 millioner tons CO2 klar i 2025

”Vi er begejstrede for at se Greensand bevæge sig ind i fase 2, hvor vi skal ud på havet for at teste konceptet i praksis. Vi har nu bekræftet, at den danske del af Nordsøen er meget velegnet til permanent CO2-lagring på grund af dets geologiske struktur og reservoiregenskaber, og vi mener, at et meget interessant CO2-forvaltningsmarked er i de tidlige stadier af udviklingen med aktiviteter i mange offshoreregioner,” siger Marika Reis, Chief Innovation Officer, Maersk Drilling.

Claus Bachmann, chef for Nordsø-divisionen, Maersk Drilling, glæder sig til at komme i gang med de første CO2-opbevaringsrelaterede operationer nogensinde i danske farvande: ”Det bliver en spændende ny udfordring for vores dygtige besætninger og giver mulighed for at udnytte vores rigge til forskellige formål, samtidig med at vi tilføjer nye muligheder til vores portefølje. Nordsøen har potentiale til at blive et vigtigt center for CO2-opsamling og -lagring,” siger han

The post Skal lagre al dansk CO2 i tidligere Nordsø-felt first appeared on Maritime Direct.

(Visited 14 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
einar-jonsson-zGahmtfFMgU-unsplash
Venstre-politiker vil skyde halvdelen af sælerne i Østersøen
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS