Pirateri nu på så lavt niveau som i 1994

Pirateri nu på så lavt niveau som i 1994

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

Pirateri nu på så lavt niveau som i 1994

Selv om pirateri og væbnet røveri nu er nede på det laveste niveau i årtier advarer det internationale antipiratericenter, IMB, skibsfarten mod at slække på årvågenheden

ICC’s International Maritime Bureau (IMB) har i dette års første ni måneder oplevet det laveste antal indrapporterede piratangreb og væbnede røverier siden 1994.

Bureauets seneste globale piraterirapport opgør 97 hændelser med piratangreb og væbnet røveri i perioden januar til september 2021. Det er det laveste tal i årtier. Således rapporterede IMB’s Piracy Reporting Center (PRC) i 2021 angreb ombord på 85 fartøjer, ni    forsøg på angreb, to tilfælde af skud mod skibe og et kapret fartøj.

Selv om tallene nu er lave, er vold mod søfarende fortsat et stort problem: Ifølge de seneste IMB-statistikker blev 51 besætninger kidnappet, otte søfarende taget som gidsler, fem truet, tre såret, to overfaldet og en dræbt.

Selvom reduktionen af ​​rapporterede hændelser er velkommen, advarer IMB de søfarende om at være skal være årvågne, netop fordi vold mod besætning fortsat er høj i mange områder af verden.

I Guineabugten blev der registreret 28 hændelser med pirateri og væbnet røveri i de første ni måneder af 2021, sammenlignet med 46 i samme periode i 2020. Mest bemærkelsesværdigt rapporterede Nigeria kun fire hændelser i de første ni måneder af 2021, til sammenligning til 17 i 2020 og 41 i 2018. Besætningskidnapninger i regionen er faldet, således at kun ét besætningsmedlem er kidnappet i 3. kvartal 2021, sammenlignet med 31 besætningsmedlemmer taget i fem separate hændelser i 3. kvartal 2020.

Alle Q3-hændelser i 2021 var mod skibe for anker ud for havne, mens det gennemsnitligt mest brugte kidnapningssted i 3. kvartal 2020 var cirka 100 sømil fra land.

”Vi glæder os over faldet i piratoverfald og væbnede røverier i Guineabugten og de bestræbelser, som maritime myndigheder har foretaget i regionen,” siger Michael Howlett, direktør for ICC International Maritime Bureau og tilføjer:

”Der skal imidlertid gøres en vedvarende indsats for at sikre den fortsatte sikkerhed for søfarende, når de transporterer afgørende varer i hele regionen. Kyststaterne skal fordoble deres koordinerings- og sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at angrebene fortsætter med at falde.”

Siden grundlæggelsen i 1991 er IMB Piracy Reporting Center fortsat det centrale kontaktpunkt for at indrapportere alle forbrydelser med maritimt pirateri og væbnet røveri – 24 timer i døgnet. Deres hurtige videresending af rapporter, kontakter med respons-bureauer og udsendelser til skibsfarten via GMDSS Safety Net Services er sammen med e-mail advarsler til de sikkerhedsansvarlige ombord med til at styrke reaktionen mod pirateri og væbnet røveri og øger sikkerheden for søfarende globalt.

The post Pirateri nu på så lavt niveau som i 1994 first appeared on Maritime Direct.

(Visited 2 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS