Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet

Foto: MSC
Foto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

Der er behov for en hurtig indsats fra politisk niveau for at beskytte vitale fiskebestande i det nordøstlige Atlanterhav. Det mener Marine Stewardship Council, der nu opfordrer til handling.

Advarsel om at den samlede fangst af makrel, sild og blåhvilling har overskredet de bæredygtige grænser med 4,8 millioner ton siden 2015. Marine Stewardship Council (MSC) opfordrer derfor nu beslutningstagere fra fiskerinationerne til at nå frem til en fælles aftale om forvaltning på de kommende møder mellem kyststaterne den 19. og 27. oktober 2021

MSC’s analyse af dataene viser, at alene i de sidste seks år har de samlede samlede fangster af makrel, atlanto-scandisk sild og blåhvilling oversteget de bæredygtige niveauer med 34 procent. Det er mere end 4,8 millioner tons fisk, som, hvis den videnskabelige rådgivning var blevet fulgt, burde have været efterladt i havet.

Tilsammen udgør disse Nordøstatlantiske pelagiske fiskebestande en af de største fiskebestande i Europa og fiskes af nogle af de rigeste nationer i verden. Der har dog ikke været nogen kvotedelingsaftale for makrel i over et årti eller for sild siden 2012 eller for blåhvilling siden 2014. I stedet fiskes disse fælles naturressourcer i henhold til kvoter fastsat af de enkelte nationer. Når kvoterne kombineres, overskrider de konsekvent de videnskabeligt anbefalede fangstgrænser for disse bestande.

MSC opfordrer politiske beslutningstagere fra fiskerinationer i det nordøstlige Atlanterhav til at nå frem til en fælles aftale om forvaltning af disse vigtige bestande på de kommende møder i kyststaterne mellem den 19. og 27. oktober 2021.

Denne aftale skal være i overensstemmelse med den nye videnskabelige rådgivning om fangstniveauer for 2022, som ICES offentliggjordeden 30. september. Ellers kan det være ødelæggende konsekvenser for disse vigtige arter, havets biodiversitet og de fiskersamfund, der er afhængige af dem.

“Fiskebestandene strækker sig over en lang række internationale fiskerizoner, og som sådan er kvotedelingsaftaler mellem de vigtigste politiske aktører afgørende for at sikre, at der efterlades nok fisk i havet, så bestandene kan genopbygges. Klimaændringer gør kun denne opgave så meget desto mere presserende, idet bestandene skifter som reaktion på opvarmning af havene. Vi opfordrer derfor indtrængende fiskerilandene til at tilsidesætte nationale interesser og forpligte sig til bæredygtige forvaltningsforanstaltninger for disse bestande på det kommende møde i kyststaterne,” siger regional direktør for MSC Nordeuropa, Erin Priddle.

(Visited 63 times, 1 visits today)

One Response

  1. If discard and pre-catch mortality were eliminated, allowed catches for mackerel and getting could increase by 10-20%. We demonstrate that unaccounted
    mortality in pelagic fisheries may be substantial, affecting stock estimates and catch advice. This may undermine the sustainable management
    and efficient use of pelagic resources.

    Says: https://academic.oup.com/icesjms/article/78/7/2603/6346871

    Establish full catch accountability

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS