Pres på grundstødt skib – Det skal fjernes hurtigt

Pres på grundstødt skib – Det skal fjernes hurtigt

Det grundstødte skib Beaumaiden skal hurtigst muligt trækkes fri af klipperne nær Bornholm. Et voldsomt uvejr er nemlig på vej mod klippeøen.

Publisert Sist oppdatert
Pres på grundstødt skib – Det skal fjernes hurtigt

Det hollandske skib Beaumaiden, der siden mandag har siddet grundstødt ud for Bornholm har endnu ikke udviklet sig til en miljøkatastrofe. Men det 88 meter lange skib skal snart trækkes fri, hvis det fortsat skal være sådan.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder nemlig onsdag morgen om middelvind på otte sekundmeter med vindstød på 16 til 17 sekundmeter, og torsdag kan vindstødene komme helt op på orkanstyrke, og det vil kunne skade olietanken, der allerede er under tryk.

“Skibet er trykket, men der er ikke olieudslip nu. Så lige nu er situationen under kontrol, og vi kan selvfølgelig gøre en del, hvad angår olieforurening, ved at flytte – og det er vores bedste bud – gasolien til nogle andre tanke. Det skal helst ikke ligge der, hvor den har fat i klippen. Men lige nu er det simpelthen at få skibet væk, inden det bliver slået i stykker eller beskadiget for kraftigt,” siger orlogskaptajn Stig Olsen fra Forsvarets Operationscenter til TV2 Bornholm.

Ifølge tv-kanalen er en polsk slæbebåd på vej til øen for at hjælpe med aktionen, der skal frigøre Beaumaiden, og Stig Olsen forventer, at fritrækningen vil ske i løbet af onsdag morgen eller formiddagen alt afhængig af, hvor glat operationen forløber.

The post Pres på grundstødt skib – Det skal fjernes hurtigt first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS