Se de flotte billeder: Arktisk Kommando i stor militærøvelse

Arctic Light 2021. Foto: Arktisk Kommando / Facebook
Arctic Light 2021.

Militærøvelsen Arctic Light finde i disse uger sted på Grønland, hvor en stor beredskabsstyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen træner på inddæmning af olieudslip, redning af personer i vandet og nedkastning af nødrationer.

Publisert

Grønland og nærmere betegnet fjorden omkring bygden Qoornoq danner i disse uger rammen om militærøvelsen Arctic Light 2021. Her træner en stor beredskabsstyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen på blandt andet inddæmning af olieudslip, redning af personer i vandet og nedkastning af nødrationer.

Qoornoq, foregiver at være en bygd, som efter et fjeldskred er ramt af en flodbølge, er indtil videre undsat af soldater fra Jægerkorpset, som er indsat via inspektionsskibet Vædderen.

Bygden ligger 80 kilometer fra Nuuk og er i dag et sommerhusområde for borgere i Nuuk. I øvelsen Arctic Light er det Arktisk Kommandos opgave at indsætte det nødvendige beredskab.

En stor del af øvelsen er at bringe en store mængde personel og materiel frem til Grønland og ud til katastrofestedet. Det indebærer blandt andet øvelser i at kaste materiel, nødhjælpskasser og feltrationer ned fra fly og at indsætte personel med helikopter i fjeldet. Fra søsiden deltager skibe og både med blandt andet evakuering, eftersøgning og bekæmpelse af olieforurening.

Arctic Light 2021.
Arctic Light 2021.
Arctic Light 2021.
Arctic Light 2021.
Powered by Labrador CMS