Arkivfoto: By & Havn, Københavns Kommune
Arkivfoto: By & Havn, Københavns Kommune

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

By & Havn har en fast ambition om at bygge betalbare boliger i udviklingsområderne, som kan være med til at skabe mangfoldige og helhedsorienterede bykvarterer, hvor fællesskabet mellem naboer i området er i højsædet.

Der skal være plads til alle i København og det betyder, at der af og til må tænkes nyt for at give plads og mulighed for at Københavns mangfoldighed kan udvikle sig. Derfor har By & Havns bestyrelse i sidste uge besluttet, at selskabet skal prioritere indsatser for social bæredygtighed yderligere, så flere udsatte grupper også kan finde bopæl i byen.

Men selvom der allerede er bygget mange almene boliger i By & Havns områder, og der er mange flere på vej i de kommende år, så er der stadig brug for at tænke en ekstra social dimension ind, så udsatte grupper også kan finde boliger i København.

By & Havn er forpligtet til at sælge sine grunde på markedsvilkår, men ved at tilrettelægge salgsprocessen på en ny måde vil man forsøge at opprioritere den sociale bæredygtighed og skabe mulighed for at der kan tænkes nyt i byggeriet til flere sociale formål, når områderne skal udvikles.

By & Havn vil derfor i enkelte områder tilrettelægge salgsprocessen, så man giver mulighed for at tænke den sociale dimension ind. Det betyder, at salgsprocessen vil begynde med en ekstern vurdering af markedsprisen, som herefter lægges fast. Derefter laver man et projekt med forudbestemte sociale kriterier, som en række udviklere kan konkurrere om at skabe det bedste projekt på baggrund af.

På den måde konkurrerer udviklerne ikke om prisen, men om det projekt, der lever bedst op til de rammer for social bæredygtighed, der er stillet til byggeriet, og det giver nye og gode muligheder for at udvikle betalbare boliger med social bæredygtighed for øje.

“Ved at tilrettelægge vores salgsprocesser på denne måde, kan vi sikre, at der kommer en variation i boligmassen igennem salgsprocessen. Det giver helt nye perspektiver i byudviklingen og vil for alvor prioritere en social bæredygtig byudvikling, som giver udsatte grupper større muligheder,” siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

I øjeblikket afsøges et område ved Slusen i Sydhavnen, som skal være det første sted, hvor man afprøver denne model til yderligere sociale tiltag om et lille antal boliger til hjemløse eller udsatte unge. By & Havn har også udpeget en række andre områder i Nordhavn, hvor modellen vil blive brugt i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Billede 1-23
Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Relaterede artikler