Energinet udpeger foretrukken rådgiver til anlægsarbejde

Foto: Energinet / Red Star
Foto: Energinet / Red Star

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
Foto- Asger Thielsen
Skyder med skarpt mod Rasmus Prehn - Savner velfærd til fisk
Foto- CEphoto, Uwe Aranas
Risikerer at forsvinde - Ulovlig handel med kaviar truer støren
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
Aftale om dansk-svensk færgerute over Kattegat forlænget
Aftale om dansk-svensk færgerute over Kattegat forlænget

Swecos division for Infrastruktur Vand og Miljø (IVM) er af Energinet udvalgt som foretrukken rådgiver i en ny rammeaftale for anlægsarbejde og geoteknik med sektorkobling som omdrejningspunkt for den grønne omstilling.

Energinet har taget hul på næste kapitel i den grønne omstilling, der handler om en fuld transition af energisektoren og energiens bidrag til klimaomstillingen af vanskelige sektorer som transport, landbrug og industri.

Sweco er netop af blevet udvalgt som vinder af en rammeaftale i Green Deal-udbuddet, hvor rådgiverens kompetencer inden for anlægsarbejde og geoteknik skal danne grundlag for et mere fleksibelt og dynamisk fremtidigt energisystem med mulighed for at integrere vedvarende energikilder i energisystemet.

Med rammeaftalen skal Sweco bidrage til at sikre, at Energinet får den bedste ekspertise inden for jord- og anlægsarbejder. Arbejdet omfatter en række tekniske designaktiviteter (fra koncept og gennemførlighed til FEED-undersøgelser og detaljedesign) samt revision af tekniske specifikationer.

Praktiske projekter omfatter fremtidens energikilder og referer til etablering og ombygning af infrastruktur til gastransport, lagring og relevant behandling – eksempelvis rengøring, måling, kompression (køling/opvarmning) i både et onshore og offshore miljø.

”Energinet spiller en central rolle i den grønne omstilling, og vi er stolte over at få lov at være med i dette vigtige arbejde. Det er en anerkendelse af vores kompetencer, når det kommer til geoteknik- og anlægsopgaver inden for forsyningssektoren, og vi glæder os til samarbejdet, der skal bidrage til at accelerere den grønne omstilling i Danmark,” siger Dennis Overgaard, teamleder i Havne & Geoteknik i Sweco.

Til at løse rammeaftalen stiller Sweco med en stærk tværfaglig organisation, der inkluderer bl.a. projekteringsekspertiser inden for geoteknik, arkitektur, landskab, konstruktioner, bygninger samt myndighedsgodkendelser, udbudsmaterialer, projektledelse og tilsyn.

Rammeaftalen løber over to år med mulighed for forlængelse til i alt otte år. Sweco er udnævnt som førstepladsvinder af udbuddet.

Med den nye rammeaftale henter Swecos afdeling for Havne og Geoteknik derved endnu en spændende kontrakt til porteføljen, der blandt andet tæller arbejdet som teknisk rådgiver for Energistyrelsen med verdens første energiø i Nordsøen samt levetidsvurderingerne af 46 kyst- og havneanlæg langs hele den jyske vestkyst, der skal skabe klarhed over, hvilke udfordringer Kystdirektoratet står over for i de næste 50 år i forhold til at opretholde anlæggenes funktion og sikkerhed.

”Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores unikke kompetencer og med en stærk pipeline, kan vi forsætte vores vækstrejse, hvor vi udvikler vores medarbejdere og digitale løsninger for at sikre vores førende position på markedet,” siger Tore Lucht, afdelingsleder i Havne & Geoteknik i Sweco.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
147 NORDSØEN
Skønne foto: 147 NORDSØEN i daglige prøvesejladser
Fødevare- og fiskeriminister Rasmus Prehn til højre, og EU's miljøkommissær Virginijus Sinkevičius til venstre, under et besøg på et dansk fiskerifartøj
Går efter hollændere - Minister vil hæve bødestraffen og konfiskere udstyr
 Unsplash
Voldsom video: Over 10.000 tons døde fisk i stor europæisk flod
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50

Relaterede artikler