Trods øget kontrol – Migranter vælter over Den Engelske Kanal

Trods øget kontrol – Migranter vælter over Den Engelske Kanal

Trods en ny aftale mellem Storbritannien og Frankrig for at stoppe migrantstrømmen, så fortsætter den illegale migration over Den Engelske Kanal.

Publisert Sist oppdatert
Trods øget kontrol – Migranter vælter over Den Engelske Kanal

Mængden af migranter, der illegalt forsøger at krydse Den Engelske Kanal fortsætter ufortrødent med at stige, til trods for øget kontrol på den maritime grænse mellem Storbritannien og Frankrig.

Alene torsdag i sidste uge krydsede omkring 1000 migranter kanalen, og det er ny rekord for en enkelt dag. Det skriver BBC.

Officielle tal viser, at 8404 personer i 2020 forsøgte at snige sig ind i Storbritannien, mens tallet i år allerede lyder på cirka 23.000 personer, og det har fået de britiske myndigheder til at anklage Frankrig for at have mistet kontrollen med situationen.

I juli lavede de to lande ellers en aftale, for at styrke udvekslingen af efterretningsarbejde for at stoppe migrantstrømmen.

Det skulle betyde bedre kontrol og overvågning med de menneskesmuglere, som organiserer sejladserne over Den Engelske Kanal, ligesom Frankrig skulle fordoble antallet af politibetjente, som patruljerer på de franske kyststrækninger.

Samtidig har Storbritannien indvilget i at betale mere end 54 millioner pund (465 millioner kroner) til den franske indsats, men indtil videre ser indsatsen altså ikke ud til at have båret frugt.

The post Trods øget kontrol – Migranter vælter over Den Engelske Kanal first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS