Enkelt rederi har søgt om 260 millioner til grønne færgeprojekter

Enkelt rederi har søgt om 260 millioner til grønne færgeprojekter

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
hsf-1-768x219
DFDS køber HSF Logistics Group for 2,2 milliarder

Enkelt rederi har søgt om 260 millioner til grønne færgeprojekter

Interessen for at søge tilskud til grønne færgeprojekter hos Transportministeriet har været enorm. Molslinjen har søgt om projekter for cirka 260 millioner kroner. Nu håber Danske Rederier på en ekstra runde.

Danske færger ligger nærmest i kø for at søge tilskud til grønne projekter.

Mandag var der ansøgningsfrist til de to puljer til grønne færgeprojekter. Den ene pulje på 85 millioner kroner kunne søges af både private og kommunale rederier, mens den anden pulje på 200 millioner kroner var dedikeret til kommunale rederier.

Molslinjen, som er et privat rederi, har alene ansøgt for mere cirka 260 millioner kroner. Pengene skal blandt andet gå til meromkostningen til nybyg af tre nye elfærger og eftermontering af udstyr på Langelandsfærgerne og M/F Hammershus, som sejler Rønne-Køge.

”Vi har for længst indset, at der kun er én vej for færgefarten, og det er den grønne vej. Derfor investerer vi også massivt i helt nye skibe og grønne tiltag på vores eksisterende skibe. Når vi går forrest med så store grønne investeringer, påtager vi os også en risiko, og den bliver lidt mindre, hvis vi kan få et statsligt tilskud til meromkostningen. Vi har alle en klar interesse i at få gjort færgefarten grøn,” siger CEO i Molslinjen, Carsten Jensen.

Den store interesse for puljen og velviljen til at sætte grønne færgeprojekter i søen, får Danske Rederier til at efterspørge endnu en ansøgningspulje.

”Vi er glade for, at der fra politisk side er en økonomisk håndsrækning til grønne færgeprojekter. Med den store søgning kan vi se, at rederierne virkelig er indstillet på at reducere CO2-udledningen. Der er søgt for en del mere, end der er penge til i puljen, og derfor håber vi fra Danske Rederier, at der kan blive en runde to med flere midler til grønne færgeprojekter,” lyder det fra Danske Rederiers viceadministrerende direktør, Jacob K. Clasen.

Læs også: Her er de 32 færgeansøgere til grønne millioner

Molslinjens ansøgte projekter vil spare cirka 30.000 ton CO2 om året, når de er gennemført.

The post Enkelt rederi har søgt om 260 millioner til grønne færgeprojekter first appeared on Maritime Direct.

(Visited 6 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS