Statsministeren og Danske Rederier besøger Esbern Snare

Statsministeren og Danske Rederier besøger Esbern Snare

Statsministeren har inviteret Danske Rederier med på besøg på den danske fregat.

Publisert Sist oppdatert
Statsministeren og Danske Rederier besøger Esbern Snare

Når statsministeren i denne uge besøger Ghana, vil hun også besøge besætningen om bord på Esbern Snare, den danske fregat udsendt til Guineabugten.

Det danske fregatbidrag har til formål at forbedre den maritime sikkerhed og afskrække pirateri i et område, hvor 30-40 danskopererede skibe sejler på daglig basis.

”Jeg ser meget frem til at besøge det danske bidrag til pirateribekæmpelse i Guineabugten. Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og vi har derfor en særlig interesse i at værne om den frie maritime verdenshandel. Derfor er Danmark igen gået forrest i kampen mod pirateri for at sikre den frie sejlads og vores søfolks sikkerhed”, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

Danske Rederier er inviteret med på turen, og ser frem til at besøge besætningen.

”De søfarende skal kunne passe deres arbejde, uden at de eller deres familier skal frygte for deres sikkerhed. De er afgørende for, at verdenshandlen kan flyde uhindret, og vi skylder dem at passe på dem. Jeg er glad og stolt over, at Danmark er sit ansvar som stolt søfartsnation bevidst, og jeg ser statsministerens besøg som et stærkt signal om vores internationale engagement og et flot skulderklap til besætningen,” siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Foruden statsministeren deltager Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen også i besøget.

Esbern Snare er indsat i Guineabugten frem til april 2022.

The post Statsministeren og Danske Rederier besøger Esbern Snare first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS