Nigeria stiller spørgsmålstegn ved Esbern Snares pirat-møde

Nigeria stiller spørgsmålstegn ved Esbern Snares pirat-møde

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling
Foto Blue Water Shipping
Dansk transportkoncern udvider topledelsen
Tyra Vest
Første etape af nedbrydning af boreplatform er færdig

Nigeria stiller spørgsmålstegn ved Esbern Snares pirat-møde

Var der tale om berettiget anvendelse af militær magt fra dansk side, da specialstyrker fra Esbern Snare skød og dræbte fire pirater og fangede yderligere fire. Det spørgsmål stiller The Nigerian Maritime Law Association nu i en åben erklæring.

Hele den maritime verden slog øjnene op, da den danske fregat Esbern Snare i sidste uge kunne offentliggøre, at man havde været i ildkamp med otte formodede pirater. Heraf blev fire dræbt i kampen, mens de resterende blev taget til fange ombord på det danske krigsskib.

Nu bliver der dog for første gang stillet spørgsmålstegn ved, om alt er foregået efter reglerne fra dansk side. Jurister fra The Nigerian Maritime Law Association opfordrer nemlig til en uafhængig undersøgelse, der skal fastslå den præcise position for mødet mellem danskerne og piraterne, og om de relevante regler for anvendelse af militær magt er overholdt.

“The Nigerian Maritime Law Association ser med bekymring på de seneste nyheder om, at fire personer, der påstås at være pirater, er blevet dræbt af den danske flåde fra deres fregat, Esbern Snare, der opererer i Guineabugten. Sammenslutningen støtter alle bestræbelser på at befri Guineabugten for pirateri, maritime lovovertrædelser og alle former for kriminalitet. Den er imidlertid bekymret for Nigerias suverænitet, retsstatsprincipperne og anvendelsen af relevant militær magt – i den konkrete hændelse, som påstås at have fundet sted i internationalt farvand, 25 til 30 sømil syd for Nigerias territorialfarvand,” skriver præsidenten for The Nigerian Maritime Law Association i en erklæring.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af det danske forsvar forsøgte Esbern Snare at få piraterne til at standse deres båd, så de danske soldater kunne komme ombord.

Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud, hvorefter piraterne åbnede ild direkte mod de danske soldater, som herefter reagerede i selvforsvar.

The post Nigeria stiller spørgsmålstegn ved Esbern Snares pirat-møde first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler