Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag

Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag

Anklageren i sagen mod Dan-Bunkering og topdirektør Keld Demant kræver hårde straffe, hvis der dømmes mod virksomheden i Retten i Odense.

Publisert Sist oppdatert
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag

En fængselsstraf i omegnen af to år til topdirektør Keld Demant og en bøde på 319 millioner kroner til Dan-Bunkering og én på 82 millioner til ejerselskabet Bunker Holding. Det er hvad anklageren går efter i retssagen mod virksomheden, der er under anklage for at have solgt jetbrændstof i strid med EU’s sanktioner.

Dan-Bunkering, hvor Keld Demant var bestyrelsesformand, er tiltalt for i alt 33 handler med flybrændstof til en samlet værdi af 648 millioner kroner. Keld Demant selv og Bunker Holding, hvor han er direktør, er tiltalt for 8 af de 33 handler til en samlet værdi af 163 millioner kroner

“Keld Demant kunne som administrerende direktør i Bunker Holding have stoppet handlerne, men det gjorde han ikke,” lød påstanden mandag under retsmødet i Retten i Odense fra senioranklager Anders Rechendorf.

De to tiltalte firmaer, Dan-Bunkering og ejerselskabet Bunker Holding, samt topdirektør Keld Demant nægter sig alle skyldige i retssagen, hvor der forventes at blive afsagt dom inden jul.

The post Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS