Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia

Hafnia Henriette. Skibet her er ikke stedet, hvor den unge kvinde blev udsat for voldtægtsforsøg. Arkivfoto: Hafnia
Hafnia Henriette. Skibet her er ikke stedet, hvor den unge kvinde blev udsat for voldtægtsforsøg.

En dansk kvinde blev i foråret forsøgt voldtaget under sin praktik hos det danske rederi Hafnia.

Publisert Sist oppdatert

Endnu en sag om voldtægt har ramt den maritime branche. En 24-årig dansk kvinde blev i foråret nemlig udsat for forsøg på voldtægt til søs, da hun var i praktik hos det danske rederi Hafnia. Det skriver Berlingske.

Kvinden, der siden 2020 været indskrevet på SIMAC i Svendborg, blev ifølge hendes udsagn til avisen antastet af en mandlig bådsmand, jagtet rundt på skibet og tvunget ned i sengen.

“Jeg følte mig beskidt, skammede mig og havde konstant følelsen af at skulle kaste op,” siger kvinden, hvis identitet er anonym, til avisen.

Hafnias shipmanagementfirma udarbejdede efterfølgende en rapport om voldtægtsforsøget, men i stedet for at involvere hverken myndigheder eller politi, så beskrev den i stedet, at dét, der ifølge kvinden var et fysisk overgreb skete efter “gensidig aftale” mellem kvinden og bådsmanden.

Overfor Berlingske erkender Hafnia, at rapporten havde en række mangler, og de fortæller videre, at kaptajnen og bådsmanden efterfølgende er blevet fyret.

Den 24-årige kvinde valgte at afbryde praktikken hos Hafnia efter blot to måneder.

Historien kommer frem blot få måneder efter en kvindelig kadet på US Merchant Marine Academy har fortalt, at hun som 19-årig blev voldtaget under et praktikophold ombord på et Maersk skib.

Powered by Labrador CMS