Lynetteholmen-projekt kan ende med at sættes på pause

Lynetteholmen-projekt ende med at sættes på pause

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling
Foto Blue Water Shipping
Dansk transportkoncern udvider topledelsen
Tyra Vest
Første etape af nedbrydning af boreplatform er færdig

Lynetteholmen-projekt ende med at sættes på pause

I Folketinget erklærede SF sig enig i, at hvis der kunne dannes et flertal, så vil det være klogt at sætte projektet på pause, indtil miljø- og klimavurderingen er foretaget.

Tirsdag den 30. november 2021, blev Enhedslistens forslag om at sætte projekt Lynetteholm på pause behandlet i Folketinget. Ved behandlingen, stemte SF ikke for at sætte Lynetteholmen på pause, da de mener, at det ville have sat partiet udenfor indflydelse under forhandlingerne. De ønsker i stedet at være den grønne vagthund ved forhandlingsbordet.

Projektets øvrige kritikere fra Enhedslisten, Alternativet og Frie Grønne har ikke stemt for anlægsloven, og deltager derfor ikke i forhandlingerne.

Men SF’s transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, forklarede, at hvis der tegner sig et flertal for at sætte projektet på pause, så vil det være klogt at gøre netop dette. Den udmelding skaber en åbning for at sætte projektet på pause.

For ved kommunalvalget, tabte Socialdemokratiet grebet om København, og de grønnere partier: Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Alternativet, kan, udenom Socialdemokratiet, danne et flertal i Københavns Borgerrepræsentation.

Da projekt Lynetteholm er et samarbejde mellem staten og kommunen, så kan begge parter trække støtten, og i praksis sætte projektet på pause. Det betyder, at det flertal som SF omtalte ved behandlingen i Folketinget, nu er skabt i den københavnske Borgerrepræsentation.

“SF’s gruppe i Borgerrepræsentationen har tidligere udtalt, at de ikke kan sætte projektet på pause, når nu Folketinget har vedtaget anlægsloven, og at det er årsagen til, at de ikke stemmer for at sætte projektet på pause. Men anlægsloven er kun en bemyndigelseslov, og siger ikke, at Borgerrepræsentationen ikke kan sætte projektet på pause, særligt nu, hvor projektet behandles af domstolene,” lyder det fra sekretariatsleder i Klimabevægelsen, Frederik Sandby.

Enhedslisten og Alternativet har allerede stemt for at sætte projektet på pause i Borgerrepræsentationen. Der er en grøn bevægelse i gang i den Radikale gruppe, og snart mangler kun SF, hvis projektet skal bremses, inden det er for sent.

“Jeg tror at det er ved at gå op for SF, at de formentlig kommer til at stå med den afgørende stemme i sagen om Lynetteholmen. Jeg kender flere af SF’s byrådspolitikere. De er dygtige, og siger at de vil det bedste for både klima og natur. Så mon ikke de også vil træffe den rigtige beslutning i denne sag,” siger Frederik Sandby.

Den nye Borgerrepræsentation, og det grønne flertal, indtræder først i det nye år, hvorefter der vil kunne blive fremsat et forslag om at sætte projektet på pause.

The post Lynetteholmen-projekt ende med at sættes på pause first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler