Niras skal rådgive om bud på energiøen i Nordsøen

Niras skal rådgive om bud på energiøen i Nordsøen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling
Foto Blue Water Shipping
Dansk transportkoncern udvider topledelsen
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør

Niras skal rådgive om bud på energiøen i Nordsøen

Niras skal være rådgiver for et konsortium bestående af Acciona, Boskalis, Deme og MT Højgaard International, tilsammen kaldet Njord Group. De fire selskaber skal sammen udvikle et bud på den planlagte energiø i Nordsøen.

Niras er netop blevet udvalgt som rådgiver af konsortiet Njord Group, der skal udvikle et bud på verdens første energiø, der skal etableres i Nordsøen 100 kilometer fra den danske vestkyst, hvor der er ideelle betingelser for at producere grøn energi med havvindmøller.

Njord Group konsortiet består af de fire førende internationale selskaber Acciona, Boskalis, Deme og MT Højgaard International, der tilsammen har omfattende ekspertise inden for havvindmøller, offshore- og marinekonstruktioner. Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er projektudvikler for VindØ investorkonsortiet, der består af Pension Danmark, PFA og Andel.

”Vi er meget stolte over, at Niras er blevet valgt som rådgiver til et konsortium med selskaber af denne kaliber. Vi ser frem til at bidrage med vores ekspertviden til udviklingen af dette banebrydende projekt i den grønne omstilling,” siger senior vice president i Niras, Carsten Heine Lund.

Energiøen vil forventeligt blive forbundet til havvindmøller med en samlet kapacitet på 10 gigawatt. Desuden skal øen huse et innovationscenter med mulighed for lagring af energi og et Power-to-X anlæg, samt en havn og faciliteter til drift, vedligeholdelse og beboelse for udstationeret personale.

”Der er ingen tvivl om, at vores ekspertise inden for maritime projekter matcher vores samarbejdspartneres kompetencer særdeles godt. Vi har tidligere arbejdet sammen med flere af disse selskaber på forskellige projekter i både Skandinavien og internationalt, og vi har rigtig gode erfaringer fra disse samarbejder,” lyder det fra vice president i Niras, Christoffer Truelsen.

Niras har arbejdet på en lang række havvindmølleprojekter over hele verden, og har en omfattende ekspertise inden for offshore og marine konstruktioner. Dertil har rådgivervirksomheden også tilbundsgående erfaring med alle relevante miljøspørgsmål, herunder ikke mindst påvirkningerne af havmiljøet.

”Bæredygtighed er dybt forankret i vores DNA, og derfor passer energi ø-projektet også perfekt til Niras’ mangeårige erfaringer med store marineprojekter, samt vores arbejde med den grønne omstilling,” siger Carsten Heine Lund.

The post Niras skal rådgive om bud på energiøen i Nordsøen first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler