Trods bevilling – Direktør for Georg Stage er både begejstret og frustreret

Arkivfoto: Bo Tornvig
Arkivfoto: Bo Tornvig

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Georg Stage har fået dobbelttogter i 2022 og i 2023, men bevillingen er ikke gjort permanent, og ”den logik giver nok mere mening på Christiansborg end på et skibsdæk,” mener direktør Asser Amdisen.

Skoleskibet Georg Stage har fået bevilliget penge til at afholde dobbelttogt i 2022 og i 2023, hvad der længe har været et ønske fra Skoleskibet og fra Det Blå Danmark.

Allegevel er der en smule malurt i bægeret, og på Georg Stage er man både begejstrede og frustrerede over den to-årige bevilling.

”Det er fantastisk, at vi nu kan afvikle fire togter over de næste to år, men det ville være løgn at sige, vi er helt tilfredse. Det arbejde som ligger forud for sådan en beslutning, trækker tænder ud for en lille stiftelse som vores, med meget få ansatte. Vi havde håbet, at vi nu kunne arbejde på at gøre vores uddannelse endnu bedre eller bruge tiden på udvikling,” lyder det blandt andet fra Georg Stages direktør Asser Amdisen.

“Men vi er skam glade for de to år. Bevillingen giver et hold elever ekstra om året. Det er 126 ubefarne skibsassistenter, som kommer ud i et erhverv, hvor der er hårdt brug for dem. Af dem regner vi med, at vi har løftet 10-20 fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet, og det giver 20 til 60 millioner lige ned i statskassen. Vi kommer til at besøge masser af danske havne og fortælle om mulighederne i det blå danmark og på de nye energiøer. Nu har vi så to år til at løse det grundlæggende dilemma, at alle økonomer og et kæmpe flertal i Folketinget siger, at to togter er en stor indtægt for statskassen, men samtidigt siger de samme politikere og finansministeriet, at der ikke er råd til at gøre denne indtægt permanent. Den logik giver nok mere mening på Christiansborg end på et skibsdæk,” siger direktøren.

I samme vending ønsker Georg Stage dog også at sige stor tak til alle dem, som har hjulpet og støttet op om arbejdet.

Læs også: Dobbelttogter for skoleskibe er sikret

“Vi har fået god hjælp fra Danske Rederier, Esvagt, Dansk Metal og mange andre fra branchen. Også tak til Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative, Radikale, SF og især Enhedslisten, som havde Henning Hyllested på talerstolen til åbningsdebatten for at tale vores sag. Tak også til alle jer i hele landet, som har skrevet og talt på vores vegne – uden jer var det ikke gået. Også tak til uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen for trods alt at finde penge til to år. Vi håber at se dig om bord næste år i Esbjerg og i Sønderborg – så du selv kan se, hvorfor det er vigtigt at finde en permanent løsning for vore elever,” siger Asser Amdisen.

Næste hold elever starter 22. februar 2022 – og Georg Stage glæder sig allerede til at tage imod dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler