NRGi sikrer 100 procent grøn strøm på Grenaa Havn

Kirsten Hvid Schmidt, Grenaa Havn A/S, Jakob Bundgaard, NRGi Renewables og Henrik Carstensen, Grenaa Havn A/S byder den nye aftale velkommen på Grenaa Havn. Foto: Grenaa Havn
Kirsten Hvid Schmidt, Grenaa Havn A/S, Jakob Bundgaard, NRGi Renewables og Henrik Carstensen, Grenaa Havn A/S byder den nye aftale velkommen på Grenaa Havn.
Publisert

“Partnerskabshavn for en grøn verden 2025” – Sådan lyder den strategiske ambition for en af Danmarks store erhvervs- og industrihavne, der sætter trumf på arbejdet med at bidrage til de danske klimamålsætninger i en ny grøn tiårig partnerskabsaftale med NRGi.

Fremover skal energikoncernen sikre, at havnens aktiviteter bliver drevet af grøn strøm fra vedvarende energikilder, og på længere sigt endda levere lokalproduceret strøm fra nyetablerede projekter i nærområdet.

”Verden er i forandring og Grenaa Havn er med. Det er både vores ønske og forpligtelse at medvirke til at skabe grøn vækst og fremme at bæredygtighed gennemsyrer alt, hvor det er muligt– internt som eksternt. Derfor er vi glade for at kunne indgå en aftale med NRGi, der deler vores ambitioner for en grønnere verden,” lyder det fra CEO hos Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen.

”Grenaa Havn arbejder aktivt med FN’s verdensmål og har med aftalen lagt særlig vægt på muligheden for at få en samarbejdspartner, der kan tilbyde klimavenlig strøm og har ønske og ambitioner om et lokalforankret samarbejde på længere sigt,” supplerer Kirsten Hvid Schmidt, CFO hos Grenaa Havn A/S.

På den anden side af partnerskabet er NRGi glade for aftalen, der falder godt i spænd med koncernens ønske om at indgå i et samarbejde, der ikke blot understøtter, men accelererer den grønne omstilling.

”Vi glæder os til at indgå i et partnerskab, hvor vi kan bidrage til at fremme den grønne omstilling lokalt i området og på længere sigt, at samarbejdet medvirker til, at der produceres mere grøn strøm til gavn for hele energisystemet,” lyder det fra NRGi Renewables’ direktør, Jakob Bundgaard.

”Der er indgået en tiårig aftale, hvor NRGi indledningsvist servicerer havnen med grøn strøm fra NRGi’s egne vindmøller ved Tagmarken i Thisted. Ambitionen er, at Grenaa Havn medvirker til realiseringen af et kommende projekt ved at indgå en tiårig PPA (fastpris aftale). Aftalen giver sikkerhed om elafregningen på et projekt, der vil blive etableret uden støtte, og som i sidste ende vil bidrage med mere grøn strøm i det østjyske elnet til gavn for os alle,” siger Jakob Bundgaard.

Powered by Labrador CMS