Ørsted scorer atter topkarakter på førende global klimaliste

Ørsted scorer atter topkarakter på førende global klimaliste

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Ørsted scorer atter topkarakter på førende global klimaliste

Den internationale nonprofitorganisation CDP anerkender for tredje år i træk danske Ørsted som global leder på klimaområdet.

Den internationale nonprofitorganisation CDP anerkender for tredje år i træk danske Ørsted som global leder på klimaområdet.

CDP giver topkarakter til Ørsted for selskabets indsats for at reducere udledninger af drivhusgasser, mindske klimarisici og bidrage til at udvikle lavemissionsøkonomien på baggrund af de data, som selskabet har indberettet gennem CDP’s klimaspørgeskema for 2021. Det er selskabets tredje rangering på A-listen på tre år.

“Vi er glade for igen at blive anerkendt af CDP som en virksomhed, der går allerforrest i klimaindsatsen. Energiselskaber spiller en afgørende rolle i forhold til at hjælpe verdens lande med at leve op til Parisaftalen, og i Ørsted har vi taget vores klimaindsats længere end noget andet energiselskab. Senest har vi som det eneste energiselskab og et af kun syv selskaber i verden fået godkendt, at vores mål for netto-nuludledning i 2040 lever op til klimavidenskabens krav,” siger koncernchef i Ørsted, Mads Nipper.

Et centralt bidrag til Ørsteds rangering på CDP’s A-liste for 2021 er selskabets klimamål, der opfyldte CDP’s nye pointkrav og gjorde, at selskabet fik tildelt det maksimalt mulige antal point. Særligt Ørsteds netto-nulmålsætning i 2040 og Ørsteds kortsigtede mål for udledningsreduktion i 2025 og 2032, der er videnskabeligt baseret og i overensstemmelse med Parisaftalens mål om at holde temperaturstigningen på 1,5 grader Celcius, blev anerkendt af CDP som brancheførende blandt energiselskaber.

Siden Ørsted tidligere på året indberettede sine klimatiltag til CDP, er Ørsted gået et skridt videre ved at styrke sin netto-nulmålsætning for 2040 med mål for langsigtet reduktion af drivhusgasser, som lever op til 1,5 °C-scenariet. Dermed har virksomheden nu en ambitiøs plan for CO2-reduktion, der understøttes af klare kort- og langsigtede udledningsreduktionsniveauer frem mod netto-nuludledning i 2040. Målsætningen indeholder også en forpligtelse til at begrænse klimakompensation af eventuelle restudledninger til højst 10 procent.

Målsætningen blev godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi) ved lanceringen af Corporate Net-Zero Standard-valideringen i oktober, og det gør Ørsted til en af kun syv virksomheder og det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning.

The post Ørsted scorer atter topkarakter på førende global klimaliste first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler