Fremgang for danske shipping- og havnevirksomheder

Foto: Danske Shipping- og Havnevirksomheder

DSHV’s halvårlige konjunkturundersøgelse konkluderer, at pilen peger på fremgang for danske shipping- og havnevirksomheder.

Publisert

Pilen peger på fremgang for danske shipping- og havnevirksomheder. Det er konklusionen på den halvårlige konjunkturundersøgelse, som brancheforeningen Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV) har offentliggjort i forbindelse med foreningens årsmøde den 9. december i Industriens Hus I København.

”Vi ser fortsat et marked i vækst, og der er travlhed rigtig mange steder i branchen,” siger Klaus G. Andersen, formand for DSHV og administrerende direktør i Fredericia Shipping A/S.

Cirka 60 procent har svaret, at markedets udvikling har været positivt de seneste tre måneder (fra ”lidt positivt” til ”meget positivt”), og når yderligere en stor andel ligger på ”neutral” (cirka 15 procent), giver det en række konjunkturindikatorer, som er særdeles høje.

Indikatorerne ligger således omkring 0,7 på en skala fra -3 til +3.

”4 ud af 6 konjunkturindikatorer rammer det højeste niveau, siden vi begyndte målingerne i foråret 2020. Så der er tryk på kedlerne, og det ser ud til at fortsætte,” siger Klaus G. Andersen.

Også indikatorerne for den nærmeste fremtid er særdeles positive – hele 75 procent af virksomhederne forventer for eksempel en positiv udvikling i godsmængderne i de kommende tre måneder.

Konjunkturundersøgelsen viser også, at ikke færre end 40 procent af shipping- og havnevirksomhederne har manglet arbejdskraft inden for de seneste 3 måneder, og de, der mangler, anfører i gennemsnit mangel på to faggrupper – primært ufaglærte og faglærte, men også elever og funktionærer.

DSHV kommer i 2022 til at arbejde mere indgående med at fortælle om shipping- og havnebranchen som en attraktiv og international branche i fremdrift.

Undersøgelsen er gennemført ved, at DSHV i perioden 25 november til 6. december 2021 har spurgt blandt foreningens 123 medlemsvirksomheder.

Illustration: DSHV
Powered by Labrador CMS