Stor glæde over ny havnepulje – “Det kan dårligt undervurderes!”

Tine Kirk. Foto: Danske Havne
Tine Kirk.

Det vækker stor jubel hos Danske Havne, at der nu er etablere en havnepulje på 50 millioner kroner til Danmarks erhvervshavne.

Publisert Sist oppdatert

Det var godt nyt for vore danske havne, da et meget bredt politisk flertal – bestående af regeringen, Venstre, Danske Folkeparti, SF, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne – i sommer aftalte, at der skulle etableres en havnepulje på 50 millioner kroner til hjælp til projekter i danske erhvervshavne.

Fra midten af næste år kan havnene søge pengene, og i løbet af det kommende år afgøres det, hvem der får støtte til hvilke projekter.

”Det kan dårligt undervurderes hvor vigtigt det er, at støtten blandt andet kan bruges til oprensning og uddybning af sejlrender til og fra havnene,” siger direktør hos Danske Havne, Tine Kirk.

Brancheorganisationen gør opmærksom på, at adgangsforholdene til de danske havne er med til at afgøre, om skibe lægger til i havne i Danmark eller i nabolandene.

”Vore blå søveje er afgørende for at bevare og skabe arbejdspladser i Danmark, og de betyder ikke mindst meget i den grønne omstilling. Dermed møder blåt grønt og derfor er denne pulje så vigtig,” siger Tine Kirk.

Powered by Labrador CMS