Ordrebogen bugner hos Bladt Industries

Ordrebogen bugner hos Bladt Industries

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Tyra Vest
Første etape af nedbrydning af boreplatform er færdig

Ordrebogen bugner hos Bladt Industries

Bladt Industries, der har hovedsæde og produktion på Port of Aalborgs østhavn, skal levere 176 overgangsstykker til USA’s største havvindmøllepark, og også på det europæiske marked tikker nye store ordrer løbende ind.

Markedet for offshore vind er i kraftig vækst i disse år, og det kan mærkes hos den verdensførende leverandør af havvindmøllefundamenter, Bladt Industries.

For nylig underskrev Bladt Industries en stor kontrakt med det amerikanske energiselskab Dominion Energy om leveringen af ikke færre end 176 overgangsstykker, også kaldet transition pieces, til Coastal Virginia Offshore Wind, der bliver USA’s største havvindmøllepark. Det er til dato den største ordre af sin slags for virksomheden.

“Vi har ét fokusområde og kun ét: at understøtte den grønne omstilling via offshore vind, og denne ordre er en stor blåstempling af det, vi kan. Coastal Virginia Offshore Wind kommer til at levere mere strøm end de 14 danske havvindmølleparker, vi har i dag, til sammen, og det siger alt om projektets størrelse og grønne perspektiver. Man kan roligt sige, at vi for alvor er rykket op i Superligaen og har sparket døren ind til det amerikanske marked,” siger CEO i Bladt Industries, Anders Søe-Jensen.

Produktionen af overgangsstykkerne forventes påbegyndt i marts 2023 og forventes færdig i juli 2025.

Ydermere har Bladt Industries så sent som for et par uger siden tegnet kontrakt med energiselskabet Vattenfall om levering af 21 overgangsstykker til Vesterhav Nord og 20 overgangsstykker til Vesterhav Syd, der skal opføres ud for den jyske vestkyst i de kommende år.

“Alt i alt betyder det blandt andet, at vores ordrebog på vores fabrik i Aalborg stort set er fyldt indtil midten af 2025. I første omgang sikrer det jo beskæftigelse til vores 450 dygtige medarbejdere i Aalborg i de næste tre et halvt år, og det er rigtig positivt. Samtidigt tror vi inderligt på, at vores høje aktivitetsniveau også vil føre til nyansættelser,” lyder det fra Anders Søe-Jensen.

“Ansættelsen af nye medarbejdere kræver dog, at der er kvalificeret arbejdskraft at finde. Og her har vi selv et ansvar. Derfor skærper vi i øjeblikket vores fokus på uddannelse og forventer i den forbindelse at øge antallet af lærlinge på vores fabrikker i Danmark fra 15 til 45 over tid,” siger han.

Siden 1989 har den verdensførende virksomhed haft hovedsæde på Østhavnen i Aalborg Øst, hvor virksomheden i dag råder over både administrationsfaciliteter, fabriks- og lagerhaller samt store udendørs montagepladser. Faciliteterne er ejet af Port of Aalborg og dermed en del af havnens voksende erhvervspark.

Det er også i Aalborg, at de 176 overgangstykker til Coastal Virginia Offshore Wind skal produceres, og ifølge Anders Søe-Jensen passer rammerne i Aalborg perfekt til realiseringen af rekordordren.

“Vores faciliteter på Aalborg havn med direkte adgang til verdenshavene via vores egne kajfaciliteter giver os fantastiske betingelser for vækst. Vores overgangsstykker har, som det også er tilfældet med vindmøllevinger, nogle dimensioner, der betyder, at det er helt afgørende med mulighed for direkte udskibning fra fabrikken. Samtidig har hele erhvervsområdet på havnen gennemgået en spændende udvikling de senere år, hvilket konkret betyder, at vi i dag har flere af vores tætte samarbejdspartnere som naboer. Det giver nogle gode synergier i hverdagen,” siger Anders Søe-Jensen.

Bladt Industries overgangsstykker måler hele 30 meter i højden, næsten 8 meter i diameter og vejer mellem 540 og 570 tons.

The post Ordrebogen bugner hos Bladt Industries first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler