Nu kommenterer Dan-Bunkering dom – Overvejer fortsat anke

Foto: Bunker Holding

Retten i Odense slog ikke fast, at EU-sanktionerne blev overtrådt bevidst af ejerselskabet Bunker Holding. De blev overtrådt af medarbejdere i russisk filial. Sådan lyder det nu fra Dan-Bunkering.

Publisert Sist oppdatert

Det danske selskab Dan-Bunkering har i en pressemeddelelse for første gang taget bladet fra munden, efter de tirsdag blev idømt en bødestraf på 30 millioner kroner for at have solgt jetbrændstof til krigen i Syrien og derved overtræde EU’s sanktioner.

I meddelelsen understreger selskabet, at Retten i Odense ikke konkluderede, at sanktionerne blev overtrådt bevidst af ejerselskabet Bunker Holding.

“Retten har ikke fundet, at nogle af de tiltalte har handlet med direkte forsæt til at overtræde EU’s sanktioner.

I forhold til Dan-Bunkering har retten fundet, at de medarbejdere i Dan-Bunkerings russiske filial i Kaliningrad, som gennemførte handlerne, burde have vidst, at der var en sandsynlighed for, at selskabets russiske kunde anvendte brændstoffet i strid med EU’s sanktioner.

Retten fandt derimod ikke, at hverken Bunker Holding eller dets administrerende direktør bevidst havde handlet i strid med EU’s sanktioner, men derimod at der var handlet uagtsomt i forhold til det mindre antal handler, der blev gennemført i foråret 2017,” lyder det blandt andet.

I sagen slog byretten i Odense fast, at Dan-Bunkering i strid med EU’s sanktioner har leveret jetbrændstof til brug i Syrien fra 2015 til 2017. Derfor blev selskabet idømt en bøde på 30 millioner, mens Bunker Holding skal betale 4 millioner, og topchef Keld Demant er blevet idømt fire måneders betinget fængsel.

Det er dog langt fra anklagerens krav, og derfor er Dan-Bunkering fortsat ved at vurdere, om dommen skal ankes.

“Der er tale om en meget kompliceret sag, hvilket også er kommet til udtryk ved, at retten ikke kunne nå til fuld enighed om vurderingen af Dan-Bunkerings forsæt. Dette spørgsmål blev afgjort med stemmerne 2-1,” lyder det i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS