Se de væsentlige resultater fra fiskeriaftalen 2022 her

Den videnskabelige rådgivning skal forbedres, mener Dansk Fiskeri. Foto: Danmarks Fiskeriforening
Den videnskabelige rådgivning skal forbedres, mener Dansk Fiskeri. Foto: Danmarks Fiskeriforening

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

De ekstraordinært svære forhandlinger mellem EU’s fiskeriministre er endt. Her er de væsentligtste resultater fra aftalen samlet.

 • Kvoten for torsk i Nordsøen reduceres med 2 procent og kvoten for torsk i Skagerrak er uændret. I tillæg til fiskerimulighederne videreføres en række supplerende, målrettede tiltag for at genoprette torskebe­stan­den.
 • Kvoten for torsk i Kattegat reduceres med 21 procent og er fortsat en bifangstkvote. Selektive redskaber med høj torskeselektivitet skal anvendes, medmindre man inkluderes i et projekt med elektronisk monitorering med kamera i 2022. Som supplement til kvoten kan en medlemsstat inden for en grænse på 30 procent af sin kvote tildele fartøjer, som deltager i et projekt med elektronisk monitorering med kamera, ekstra kvote. Det må maksimalt være 300 kilo per fartøj.
 • For ål foreslås det at videreføre bestemmelse om, at medlemsstaterne skal fastlægge en sammenhængende lukkeperiode på tre måneder, men det præciseres, at medlemsstaterne skal placere perioden, hvor der er den største vandring af ål.
 • For makrel er der på nuværende tidspunkte ikke fastsat en kvote i norsk farvand til Danmark. Kvoten på cirka 12.400 tons er således endnu ikke uddelt. Der skal gennemføres en evaluering af tildelingsmetoden, som hidtil har været anvendt, i respekt af relativ stabilitet. Kommissionen skal præsentere sin analyse senest den 31. marts 2022. Kommissionen og Rådet vil derefter fastlægge kvoten endeligt senest den 30. september 2022. Løsningen skal også ske i respekt af den særlige danske makrelprioritet fra 1983, som giver Danmark en samlet rådighedsmængde for makrel på minimum 25.000 tons.
 • Der er fundet en løsning for sild, der sikrer en tilstrækkelig beskyttelse af vestlig Østersøsild på samme tid, som den opretholder relativ stabilitet for så vidt angår fiskerimulighederne for Skagerrak/Kattegat.
 • Der er indgået trilateral aftale mellem EU, Norge og Storbritannien. Det indebærer, at der for en række vigtige bestande for dansk fiskeri nu er klarhed over kvoterne for hele 2022.

Læs også: Aftale for næste års fiskekvoter på plads

 • Der er indgået bilateral aftale med Norge for fiskeriet i 2022. Det indebærer, at der er adgang til fiskeri i norsk zone fra årets begyndelse. Der er ligeledes udvekslet en række bestande. Af dansk interesse har EU fået adgang til en række bestande i norske farvande af Nordsøen, med henblik på at understøtte det demersale fiskeri.
 • Der er endnu ikke indgået bilateral aftale mellem EU og Storbritannien for 2022, hvorfor der – for hovedparten – fastsættes foreløbige kvoter for første kvartal baseret på 25 procent af kvoterne for 2021. For visse bestande tages højde for, at der er et sæsonfiskeri i første kvartal.

3 reaktioner

 1. Bemærk, at der er to erklæringer vedr. makrel, en fortrinsret under 25.000 tons og en (næsten) garanti for 20.000 tons

  1. Garn samt ,Jeg var lige ved at skrive vod men en i himlen forbyde dette. Snurrevod samt liner og dem med pæle som Bundgarns fiskere.ved ikke hvor mange der tilbage i DK. 4-8 .BA. kunne godt bruge et svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler